ÖZEL HABER- "Marmaris'te ev fiyatları iki kat artabilir"

Çeşme, Bodrum, Marmaris….Türkiye’nin en gözde turizm ilçeleri….Sadece turizmle değil, konut fiyatlarıyla da bu üç ilçe Türkiye’ nin yıldızları arasına girdi.

ÖZEL HABER-

Çeşme, Bodrum, Marmaris….Türkiye’nin en gözde turizm ilçeleri….Sadece turizmle değil, konut fiyatlarıyla da bu üç ilçe Türkiye’nin yıldızları arasına girdi.  Marmaris doğal güzellikleri yanı sıra altyapı çalışmaları ve kentte hayata geçen prestij projeleriyle  değer kazanan turizm beldesi oldu. Marmaris’in  Türkiye’de prim yapması emlak sektörüne de yansıda. Konutların metrekare değeri şu sıralar yaklaşık 5 Bin Lira’dan alıcı buluyor. Ancak bu rakamın yakın zamanda 10 Bin Lira’ya ulaşması bekleniyor.

Türkiye’nin turizm beldeleri  konut almak isteyenlerin hayalini süslüyor. Yazlık olarak kullanmak ya da dört mevsim yaşamak isteyenler için Ege’nin gözde turizm ilçeleri Çeşme, Bodrum ve Marmaris en çok tercih edilen turizm cennetlerinden. Verilere göre, konutların ortalama metrekare fiyatı Çeşme’de 7.261TL , Bodrum’da 6.833 TL ve Marmaris’te 4.316 TL.

Marmaris , doğal güzelliği ve ilçede hayata geçen iyileştirme ve yatırım projeleri nedeniyle prim yapan turizm ilçelerinin de başını çekiyor. Marmaris’te emlakçılık yapan Mustafa Ünal, ilçede konut fiyatlarının değer kazanmasını Marmaris Haber’e değerlendirdi. Ünal “ Marmaris’teki yüksek emlak fiyatlarını, coğrafi yapısına bağlıyorum. Etrafı dağlarla ormanla çevrili. Dolayısıyla arsa temin etmek zor.  Mevcut arsalarla  ev fiyatları,  metrekare fiyatları daha yukarı çıkıyor. Yeni arsa üretildiğinde fiyat çok yükselmez  ama bu seyirde devam eder. Çetibeli, Hisarönü ve benzeri bölgeler  imara açıldığında fiyatlar bu seyirde  devam eder. Aksi halde fiyatlar daha yukarı çıkar. Öte yandan Marmaris altyapısı tamamlandı. Mavi bayrak taşıyan plajları var. Bu özellikler Marmaris’e artı değer kazandırıyor. Marmaris hem tatil şehri , hem bütün ihtiyaçları karşılayabilecek şehir.” Dedi.

Marmaris’te şimdilik konut fiyatlarının metrekaresi 5 Bin Lira civarında.  Ancak ilerleyen zamanda konutların metrekare  değerinin 10 Bin Lira’ya kadar çıkması bekleniyor. Ünal “ Marmaris sürekli göç alıyor. Marmaris’e sürekli talep olduğu için fiyatlar artıyor . Metrekaresi beş bin seyreden sıfır evler ihtimaldir ki 10 Bin Lira’ya  kadar çıkar.” Diye konuştu.

 

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü