Özel Haber-Marmaris'ten İsrail'e turizm atağı

Marmaris'te bir heyet daha fazla İsrailli turisti bölgeye çekmek için İsrail'e ziyarette bulunacak.

Özel Haber-Marmaris'ten İsrail'e turizm atağı

Marmaris İsrail Pazarı’ndan daha çok turist ağırlamak için yol haritasını belirledi. Marmaris Belediyesi öncülüğünde oda ve meslek örgütleri temsilcilerinden bir heyet oluşturularak başta Tel Aviv’deki Türk Büyükelçisi olmak üzere İsrail Seyahat Acenteleri, tur operatörleri ile bazı sendika başkanlarının ziyaret edilmesi kararlaştırıldı.Ayrıca İsrail’den ünlü isimler de Marmaris’e davet edilerek medya çalışması yapılacak.

Marmaris Belediyesi Özel kalem Müdürü Sedat Kirt’in hazırlayıp sunduğu ve her pazartesi yeni bölümüyle ekrana gelen Turizm Gerçeği Programı’nda bu hafta  İsrail pazarı ele alındı. Geçtiğimiz hafta İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Shai Cohen’in Marmaris ziyaretini ele alan Kirt, turizmcilerle gerçekleşen toplantıya değindi. Kirt “ Turizmcilerimiz ağırlıklı olarak Türkiye’ye yönelik güvenlik uyarısının kaldırılması ve Tel Aviv arasındaki doğrudan uçuşların arttırılması yönündeki isteklerini bildirdiler. İsrail halkının nerede tehlike olup olmadığını bildiğinin altını birkaç kez çizen Başkonsolos Cohen, güvenlik uyarısının yalnızca ulusal güvenlik kurumu tarafından kaldırılabileceğini anlattı. Bu uyarının Türkiye’ye gelmenin önünü kesmediğini, İsraillilerin tatil için istedikleri yere kendilerinin karar vereceğini ve bu konuda ayrıntılı araştırma yaparak nerenin güvenli olduğunu anlayacak turizm bilincine sahip olduklarını söyledi. Yani, aslında “O kadar da endişe etmeyin, Marmaris, Antalya, Bodrum ile terör tehlikesi olan yerleri aynı kefeye koymaz İsrailli turistler” demeye çalıştı. Ayrıca, ülkesinden acente ve tur operatörlerinin bölgeye davet edilmesi durumunda destek vereceğini bildirdi” dedi.

Kirt, İsrail Başkonsolosu ve turizmcilerin yaptığı toplantıda alınan ortak karara da değindi. Buna göre, Marmaris’ten oluşturulacak bir heyet İsrail’de  Seyahat Acenteleri, tur operatörleri ile bazı sendika başkanlarını ziyaret edecek. Kirt “Toplantı sonrasında ne oldu, kısaca özetleyelim; Bir kere İsrail’den Güney Ege Bölgemize bir ilgi olduğu ve önümüzdeki yıllarda yalnızca Arap kökenli İsrail vatandaşlarının değil, geriye kalan 7 milyonluk İsraillilerinin de ülkemize geleceği kesin görünüyor sonucuna varıldı. Terör tehdidine karşı hep birlikte mücadele edip, güvenliği en üst düzeyde tutmanın önemi vurgulandı. İsrailli Başkonsolos turizmcilerimiz tarafından samimi bulundu ve bu ülkeyle turizm ilişkilerine katkısının en iyi şekilde değerlendirilmesi konusunda görüş birliği sağlandı. Ayrıca, Marmaris Belediyesi öncülüğünde oda ve meslek örgütleri temsilcilerinden bir heyet oluşturularak başta Tel Aviv’deki Türk Büyükelçisi olmak üzere İsrail Seyahat Acenteleri, tur operatörleri ile bazı sendika başkanlarının ziyaret edilmesi kararlaştırıldı. Hemen açıklayalım; İsrail’de “sendika” demek çok şey demek. Siyasi hayattan turizme kadar çok etkili, çok belirleyici olduklarını söylüyorlar. Örneğin, bir sendika başkanının “tatil için bu yıl Türkiye’deyiz” demesi en belirleyici işaretlerden birisi oluyor. Şu ana kadar sendikalardan bu yönde bir açıklama gelmiş değil. İşte Marmaris heyeti bu sendika başkanlarını ziyaret ederek bölgeye davet edecekler. Bir takım özel etkinlikler de düşünülüyor. Örneğin, İsrail’den ünlü isimlerin de misafir edilerek medya çalışması yapılması, Tel Aviv – Marmaris arasında yelken yarışlarının düzenlenmesi ilk akla gelenler” dedi.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.