ÖZEL HABER-Hafta sonu turizmcilerin yüzü güldü

Marmaris'te spor turizmi ilçedeki turizmcilerin yüzünü güldürdü. Hafta sonu Marmaris'te düzenlenen spor organizasyonları otellerdeki doluluk oranlarını arttırdı.

ÖZEL HABER-Hafta sonu turizmcilerin yüzü güldü

Marmaris hafta sonu beş farklı spor branşının etkinliğine ev sahipliği yaptı. İlçeye gelen sporcu sayısı bin beş yüzü buldu. Aileleri ve antrenörleriyle ziyaretçi sayısı iki bini aştı. Marmaris’te bazı otellerde yer kalmadı, açık olan tesislerde ise doluluk oranı bir hayli yükseldi. Marmarisli turizmcilerin bu hafta sonu yüzü güldü. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ilçede turizm çeşitliliğini arttırmak amacıyla organizasyonlara desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Marmaris hafta sonunu dolu dolu geçirdi. Duatlon yarışları ,Marmaris sokak ve caddelerinde şölen yaşattı. Amiral Orhan Aydın Spor Salonu’nda Halk Oyunları yarışları vardı. Tenis kortlarında 12 yaş turnuvası. Hemen yanı başında ise futbol turnuvası. Marmaris’te spor etkinlikleri sadece karada değil, denizde de  devam etti.Kış trofesi yarışlarının üçüncüsü bu hafta sonu gerçekleşti. İşte bu spor dolu hafta sonunda ilçeye yaklaşık 1500 sporcu  geldi. Sporcuların aileleri, antrenörleriyle birlikte bu sayı iki bin ziyaretçiyi aştı.

Marmaris’te hafta sonu açık olan bazı işletmelerde yer kalmadı. Spor kenti Marmaris’te turizm tesisleri de hareketlilikten memnundu. Kent Merkezi’nde faaliyet gösteren Candan Otel’in Ön Büro Müdürü Işıl İnanç,  spor etkinliklerinin doluluk oranlarını arttırdığını söyledi. İnanç “ spor organizasyonları doluluk oranlarımızı çok etkiledi. Bu hafta sonunu bizi çok mutlu etti. Bizim gibi yaz kış açık olan tesislerin kış turizmi önemli. Bu açıdan organizasyonlarda emeği geçen başta Marmaris Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür ederiz” dedi.

Spor organizasyonları için Marmaris’e gelenlerin konakladığı yerlerden biri de Blue Bay Platinum Otel oldu.  Otel Müdürü Ömer Doğan, Marmaris Belediyesi’nin Spor Şehri olma yolundaki etkinliklerinden birkaçının hafta sonu gerçekleştiğini söyledi.  Hafta sonu gerçekleşen organizasyonlarda yakalanan  başarının herkese örnek teşkil edebileceğini belirtti.   Doğan, “ Kış aylarında açık konaklama tesislerinden biriyiz. Organizasyona katılmak için şehir dışından gelen konukları ağırladık. Sektörümüzün zor günler geçirdiği dönemde bu organizasyonun Marmaris’te gerçekleşmesini sağlayan Belediye Başkanımız  Ali  Acar’a ve  ilgili federasyon temsilcilerine  teşekkür ediyoruz.  Marmaris adına bu tür organizasyonlara destek olmaktan ve ev sahipliği yapmaktan her zaman şeref duyacağımızı belirtmek isteriz.” Dedi. 

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Spor Kenti Marmaris projesine işaret etti. Marmaris’te turizm çeşitliliğini arttırmak için bu projenin hayata geçtiğini hatırlattı.

Acar, Marmaris turizmine katkı sağlamak adına spor organizasyonlarına destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. Acar “ Marmaris’in sokakları, caddeleri, salonları hafta sonu doluydu. Yediden yetmişe herkes spor yaptı. Marmaris’e ilgi her geçen gün artıyor. Marmaris uyumlu bir ilçe olması nedeniyle  federasyonlar tarafından da tercih ediliyor. Biz de ilçemizde turizmi çeşitlendirecek, spor turizmini gelişterecek bütün organizasyonlara destek oluyoruz. Olmaya da devam edeceğiz" dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.