ÖZEL HABER-Büyükşehir'in şoförleri neden istifa etti?

Muğla Büyükşehir Belediyesi araçlarında çalışan birçok şoför , çalışma şartlarının ağır olması nedeniyle kaza yapmamak için “ can taşıyoruz” dedi ve istifa etti.

ÖZEL HABER-Büyükşehir'in şoförleri neden istifa etti?

Marmaris Otogarı’ndaki kazaya karışan şoför Yeliz Y’nin , Ortaca’dan görevlendirmeyle Marmaris’te çalıştığı  öğrenildi. Bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kazayla birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Şehir İçi Ulaşım araçlarında çalışan şoförlerin yaşadıklarını gündeme getirdi. İddialar vahim. Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarında çalışan ve iş bırakan şoförler, insan dışı şartlarda çalıştırıldıklarını savunuyorlar.  Bu nedenle şoförlerin kaza yapmamasının da büyük şans olduğunu belirtiyorlar. Onlardan biri Cengiz Cambaz, Marmaris Haber’e konuştu. Kavaklıdere’den Marmaris’e her gün iki saatlik yol yaparak gelen Şoför Cambaz , kaza yapmamak için neden istifa ettiğini anlattı. İşte insanı dehşete düşüren  ayrıntılar…..

Cengiz Cambaz yaşadıklarını şu sözlerle anlattı. Kavaklıdere’de yaşıyorum. İki ay Marmaris’te çalıştım. Çalışma şartları ağır. Yemek molası bile verilmiyordu. Yemek saatlerinin olmadığı sefer saatlerinden de belli.Şu an daha da uzatılmış saatler.Ben biraz önce baktım. Saat 06.00’da başlıyor,  01.30-02.00’de  bitiyor. Orada yaşayanlar için bile zor. Bizim için de zaten zordu.  Biz 04.00’te  kalkıyorduk. Evden 06.20 gibi Marmaris otogara giriyorduk.  Hazırlık yapıp aracı alıp 07.00’de  kalkış yapıyorduk. 16.00’ya kadar çalışıyorduk. Yemek molamız dahi yoktu. 19.00’ta eve geliyorduk. Böyle olunca bırakmak zorunda kaldık. “

Cambaz, çalışırken en temel ihtiyaçlarını bile gidermekte büyük sıkıntı yaşadıklarını anlattı. “Çözümü kendin üreteceksin. Başınızın çaresine bakın dediler. Hangi durakta tuvalet varsa, biraz erken gidin ihtiyacınızı giderin dediler.  Erken  giderseniz tuvaletinizi yaparsanız, yemeğinizi  yersiniz dediler. Hızlı gidin de dendi. Şoföre sürekli müdahale ediliyor. Şoför kafası rahat çalışmıyor. Kaza haberinde şoförün  telefonla görüştüğü söyleniyor. Ailesiyle akrabalarıyla sosyal hayatı olmayanın telefona bakması normal. Kurallara göre bakmaması gerekiyor ama. Şartlar onu gösteriyor” dedi.

Sadece Cambaz değil, onunla birlikte görevlendirmeyle Marmaris’e gelen başka şoförler de  yetkililere defalarca bu sorunu anlatmış. Ancak hiçbir sonuç alınmamış. “ Osman Gürün’e kadar iletildi bu durum. Doğru olmadığı Yatağan, Kavaklıdere’den şoför gönderilip oradan çalıştırıldığı. “Personelim ile işçinin arasına girmem. Personel ne diyorsa işçi onu yapar “ cevabı alındı.  Osman Gürün’den de böyle cevap alınınca diğer arkadaşlar da işi bıraktılar. Belediyeden herkesin haberi var. Can taşındığından haberleri mi yok? Eşya değil can taşıyoruz dedik. Çözüm üretilmedi. “

Sadece Marmaris’te değil, Muğla’nın diğer ilçelerinde de şoförler aynı sorunu yaşıyor.

“Fethiye’den Ortaca’dan Marmaris’e gelen vardı. Kavaklıdere’den biz gittik. Ortaca’dan Bodrum’a giden vardı. Nerede açık var şoförler oradan oraya gidiyordu. Bu işin mantıklı olmadığını söyledik. Yanlış bir kaza olur. Birinin canına mal olur dedim işi bıraktım. MUTAŞ araçlarında kasko yok. Kazanın maliyetinin büyük olacağını da düşünerek işi bıraktım” dedi. İşçiler haklarını aramak için yargıya başvurdular.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü