ÖZEL HABER-Bisiklete talep yüzde 70 arttı

Marmaris Belediyesi’nin bisiklet yolu çalışmaları sadece turizmi değil, kentteki ulaşım şeklini de olumlu etkiliyor. Otomobil ve motosikletlerin yerini doğayla dost bisikletler almaya başladı. Zira Marmaris’te bisiklet satışları geçen yıla göre yüzde 70 arttı.

ÖZEL HABER-Bisiklete talep yüzde 70 arttı

Marmaris’te  İlçe Emniyet Müdürlüğü verilerine göre, 45 Bin araç bulunuyor. Bu araçlardan 22 Bini motorsiklet. Araç sayıları her geçen gün artıyor. Araçlarla birlikte otopark sorunu da büyüyor. Araçlardan çıkan gazlarla atmosfer kirleniyor. Yakıta dayalı araç kullanımı hem sağlığa  hem  çevreye  zarar veriyor. 

Avrupa’nın birçok ülkesinde bu nedenle bisiklet kullanımı yaygınlaşmış durumda. Doğayla dost, sağlıkla barışık bisikletin faydası saymakla bitmiyor. Bisiklet kentteki trafik kargaşasını, gürültü kirliliğini de sona erdiren bir ulaşım aracı. 

Marmaris bisiklet kullanıcıları için doğal bir platform. Bu nedenle hem ilçe yaşayanları hem de şehir dışından gelen bisiklet tutkunları Marmaris’te bu keyfi doyasıya yaşayabiliyor. 

Marmaris Belediyesi’nin  ilçede hayata geçirdiği bisiklet yolu projesi de  ilçenin ulaşım tarihinde dönüm noktası oldu.  İlçedeki 10 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolu ve doğa yürüyüşü içinde 710 kilometrelik bisiklet rotası ile Marmaris, Avrupalı bisiklet ve doğa yürüyüşü tutkunları için cazibe merkezi olma yolunda.Avrupa’da 40 Milyar Avroluk bisiklet ve doğa yürüyüşü turizmi pastası olduğu belirtiliyor. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, İspanya’nın Mallorca Bölgesi’ne işaret ederek her yıl milyonlarca bisikletli turiste ev sahipliği yapan bu kentler arasında Marmaris’in de yer alabileceğini belirtiyor.

İşte tüm bu çalışmalar Marmaris’te bisiklete olan ilgiyi de arttırdı. Marmaris’te bisiklet bayiliği yapan aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Zeki Aydoğdu, geçen yıla göre Marmaris’te bisiklet satışlarında yüzde 70’e varan bir artış yaşandığını açıkladı.

Aydoğdu, bisiklete artan ilgiyi Marmaris’te yapılan bisiklet yollarına bağlıyor.Aydoğdu, Marmaris’te bisiklet yolu projelerinin ilerleyen zamanda devamının geleceğine de  işaret etti.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü