ÖZEL HABER-Avcı Dalaman'a ek uçuş için THY ile görüşecek

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Marmaris ziyaretinde Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin yönetim kurulu toplantısına katıldı. Peki toplantıda neler görüşüldü? GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu Marmaris Haber’e anlattı.

ÖZEL HABER-Avcı Dalaman'a ek uçuş için THY ile görüşecek

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Marmaris ziyaretinde yaptığı “turizmci ağlamaz” açıklamasını Marmaris Haber’e değerlendirdi. Bülbüloğlu “ Bizim ağlanacak halimiz var aslında. Turizm destinasyonları da bunun içinde tek otelci değil. Sebebi de turizm. Ağlanacak halimiz var ama bunu kötü niyetli söylemedi. “ dedi.

Bakan Avcı,GETOB’un yönetim kurulu toplantısına başkanlık yaptı. Bülbüloğlu,  Bakan Avcı’nın ilk defa bir bölge birliğinin yönetim kurulu toplantısına katıldığını belirtti . Toplantıda yapılan görüşmeleri anlattı. Bülbüloğlu “ GETOB başkanı sıfatıyla oturttum. Yönetim kurulu üyesi olarak bana yöneltilen soruları ona yönelttim. Verimli toplantı yaptık. ilk defa bir bakan bölge birliğinin toplantısına giriyor. Bu onur verici. Hatta TÜROFED’ in yönetim kuruluna bile bir bakan gelmedi. Biz bir saati aşkın, müsteşar yardımcısı, daire başkanları oradaydı. Tanıtma genel müdürlüğü ordaydı. Onlara bölgenin, sektörün konaklama sektörünün sıkıntılarını anlattı.  Özellikle uçak konusunu işledik hem iç pazarda hem dış pazarda. Ben inanıyorum. Dalaman Havalimanı verilerini yeni aldım. 580 Bin koltuk var İngiltere’den 2017 için planlanan. Şu sayı çok verimli, profesyonel çalışmayla turizm politakası çemberinde 5 milyona rahat çıkar. 5 milyona çıkmaması için hiçbir sebep yok. Yeter ki biz İngiltere’de etkili çalışma yapayım. Bakanlık, belediye otelcilerle birlikte yapalım. Muğla için 5 milyon İngiltere  gelir. İspanya çok büyük değil. 18,5 Milyon İngiliz gidiyor. Tanıtma Genel Müdürü’ne bunları anlattık. Turizm bakanına uçakların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlattık. “ dedi.

Bülbüloğlu, turizmcilerin aktardığı sorunlarla ilgili bakanlığın bir çalışma yapıp yapmayacağı yönündeki soruyu ise şöyle yanıtladı: “Bekliyorum tabi . Bakan da  çok samimi olarak ben de THY yönetim kurulu başkanıyla sizin anlattığınız şekilde tartışacağım dedi. Uçuş koymak için elimden geleni yapacağım dedi. Paket turdan nasıl çıkabiliriz. Turizme bütün sektöre nasıl fayda sağlar. Örnekleri verdim. Yunanistan’da her adaya feribot çalışıyor. Bazen dolu gidiyor bazen boş. Yunan hükümeti buraya feribot koyarken kar amacı gütmüyor. Biz de burada böyle bir şey görmek istiyoruz. Samimi ortamda anlattık. Ben çok mutluyum o konuda. TÜROFED de bunu iyi değerlendirdi. TÜROFED ya da 15 bölge bunu yapabilmiş değil. Yönetim kurulu toplantısına sokup daire başkanlarıyla görüşmedi daha.” Şeklinde konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü