ÖZEL HABER-Acar Ünlü referandumu değerlendirdi

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Anayasa Referandum sonucunu Marmaris Haber’e değerlendirdi. Ünlü, Marmaris halkına teşekkür etti. Türkiye’de mühürsüz oy pusulası tartışmalarına işaret etti. Marmaris’te beş sandıkta 200 civarında mühürsüz oy pusulası kullanıldığını tespit ettiklerini açıkladı.

ÖZEL HABER-Acar Ünlü referandumu değerlendirdi

CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü, Anayasa referandumu sonuçlarını değerlendirdi. Marmaris’te yüzde 75 hayır oyu çıktığını belirten Ünlü, Marmaris halkına teşekkür etti.Ünlü “Herkese teşekkür ediyorum. Gerçekten Marmaris halkının görüşünün sandığa yansıması için sandıklara gittik. Olaysız seçim günü geçirdik. Marmaris halkına teşekkür ediyorum. On haftadır bu çalışmaları stk ve diğer siyasi partilerle yaptık. CHP İlçe örgütü ile birlikte iyi çalışma yaptığımıza inanıyorum. Yüzde 75 gibi oy oranı elde ettik. Bu herhangi parti ya da stk ve kişi başarısı değil. Bu hep birlikte Marmaris halkının iradesini ve çalışmasını ortaya koymasıyla elde edilen sonuçtur.” Dedi.

Ünlü , mühürsüz oy pusulalarıyla ilgili de açıklama yaptı. Marmaris’te beş sandıkta 200 civarında mühürsüz oy pusulası kullanıldığını tespit ettiklerini açıkladı. Ünlü “ Ülke genelinde en çok konuşulan konu oy pusulalarının mühürsüz kullanılması. Bölgede de Marmaris’te de beş sandıkta bu şekilde oylamanın başladığını biliyoruz. Biz bunları fark ettiğimiz anda müdahaleleri yapıldı. Tutanaklar tutuldu. Kayıtlarımız mevcut. Bu doğru yaklaşım olmuyor. Bunların geçerli sayılması kanuna aykırı. 200 oy civarında mühürsüz oy pusulası kullanılmış oy var. Türkiye civarında bir buçuk iki milyon kullanılan mühürsüz oy var. Bu durum açık olarak kanuna aykırı. Bununla ilgili YSK kabul edilmesi yönünde karar aldı. Seçimin gidişatını değiştiren durum. Nasıl değerlendirmek lazım ? Seçimlere gölge düşmüştür. Sonuçları tartışılır hale gelmiştir. Biz itirazları yaptık. Hukuki alandaki sonuçları bekleyeceğiz. Genel merkez ne tavır koymamızı  beklerse biz de o tavrı koyacağız.” Dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.