Otelcilerden Bakan'a booking çağrısı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi 22 Haziran'da Booking Com yetkilileri ile görüşecek. Bu önemli buluşma öncesi Türkiye’deki otelciler bakana çağrıda bulundu. Booking.com yasağının kalkmasını istedi.

Otelcilerden Bakan'a booking çağrısı

Turizmgazetesi.com'un haberine göre, Otelciler  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin 22 Haziran'da Booking Com yetkilileri ile yapılacak görüşmede yasağa son verilecek çözüm getirilmesi için çağrıda bulundu.

Türkiye Otelciler Federasyonu) Başkanı Osman Ayık , Booking.com üzerinden Türkiye’deki otellere Türkiye içinden yasak getiren karardan ençok kükük otellerin olumsuz etkilendiğini söyledi. Ayık, ‘Hem büyük otellerin hem de küçük otellerin etkilendiğini bu yasak kıyı bölgelerinde tur operatörlerine çalışan oteller belki bir nebze daha az etkilenmiş olabilir’ dedi.  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin 22 Haziranda Booking.com yetkililerini kabul edeceğini ifade etmesine ilişkin Ayık, "Bu konunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Türkiye'nin ve sektörün önünde sorun gibi tutmamak lazım. Oteller kısmını iyi irdelemek, yaşanan kayıplara daha iyi bakmak lazım. Burada seyahat acentelerinin çok büyük kayıpları  yok, esas kaybı yaşayan konaklama tarafıdır" dedi.   

Küçük Oteller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çelik de Booking.com'un, otelcilerin zaman zaman kızdığı, çok yüksek komisyon aldığı için söylendiği online satış kanalı olmakla birlikte aynı zamanda vazgeçilemez olduğunu belirtti.Çelik “ bazı bölgelerimizde 2-3 ay turizm yapıp ailesini, çalışanlarını geçindiren onlarca otel ciddi bir kriz yaşamaktadır. Biz Booking.com'un bir an önce açılmasını arzu ediyoruz. Rezervasyonlarda yüzde 50-60 düşüş var. Küçük oteller için devletten destek bekliyoruz" diye konuştu. 

TÜROB Başkanı Timur Bayındır ise dünyadaki ve sektördeki hızlı gelişmeler ve geleneksel satış kanallarının hızla yerini teknolojiye bıraktığı bugünlerde dünya turizminde söz sahibi ülkeler arasında yer alma hedefi olan Türkiye'nin küresel gelişmelerin karşısında olmak gibi bir uygulamaya geçeceğinin beklenmemesi gerektiğini söyledi. Bayındır, söz konusu davanın hukuki süreci dikkate alınarak, tedbir kararının kaldırılması ve mahkeme sonucunun beklenmesinin birliğin ve sektörün beklentisi olduğunu söyledi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.