Otel iskelelerine yeni düzenleme

Kıyıya yakın yerlerdeki bazı otellerin kamu malı olan plajlara iskele yapması ve bu alanlara vatandaşı sokmaması önlenecek. Bu konuda söz konusu iskelelere ilişkin imar plan teklifleri revize edilecek.

Otel iskelelerine yeni düzenleme

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da desteğiyle otel iskeleleri için yeni düzenleme yapılacak.Çalışmalarla kıyılar vatandaş için daha kullanışlı hale gelecek. Kıyıya yakın yerlerdeki bazı otellerin kamu malı olan plajlara kendi zevk ve çıkarları doğrultusunda iskele yapması ve bu alanlara vatandaşı sokmaması önlenecek. Bu konuda söz konusu iskelelere ilişkin imar plan teklifleri revize edilecek.

Öte yandan daha çok belediyeler tarafından hazırlanan rekreasyon amaçlı kıyı düzenlemelerinde halkın denizde sportif, eğlence ve gezi amacıyla, amatör ve özel teknelerini, römork kullanarak denize indirip, çekebilecekleri, yol ile bağlantısı olan denize iniş rampaları yapılması için de çalışmalar başlatıldı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.