Otel 47 Satılacak

Marmaris Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Kemeraltı Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Belediyeye ait Otel 47 Binası’nın satılması oy çokluğu ile karara bağlandı.

Otel 47  Satılacak

Marmaris Belediyesi  Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısında biri gündem dışı dokuz maddeyi görüştü. Marmaris Belediye Meclisi’nde Eylül ayında imar komisyonuna havale edilen iki gündem maddesi karara bağlandı. Bunlardan biri de Kemeraltı Mahallesi’ndeki mülkiyeti belediyeye ait olan 1.874 metrekarelik alanda bulunan Otel 47’nin satışına ilişkindi. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, gündem maddesi hakkında bilgi verdi.

Acar “ Gündeme alınan yer OTEL 47’nin  bulunduğu yer . Geçmişten gelen hatalı uygulamalar nedeniyle belediyeye ait mülklerin tahliyesiyle ilgili bazı sorunlar yaşadık.Bunu daha önce Karadeniz Otel’de yaşadık.  2009 yılında Marmaris Belediyesi’nin yerel mahkemede kazandığı dava hala temyizde devam ediyor. Konu ilgili üst derece mahkemede çeşitli dairelerde görüşüldüğü için  sürüncemede kalıyor. Burası belediyenin kamusal malıdır. Maalesef yargı kararına göre ne zaman tahliye edeceğimiz, el koyacağımız belli değil.  Bununla ilgili ayrıca kiralama süreci devam etmediği için bir kira tespit davası da söz konusu değil. İşgalci adına geriye dönük ecrimisil tahakkuku da yapılacak. Bu da tahliyeden sonra kullanılan yılın tamamına göre yapılacak.” Dedi.

İmar komisyonu başkanı Duran İlgün, parselin imar durumu hakkında bilgi verdi.İlgün “ Bu parselin yarıya yakını yol ve yeşil alandır. 900 metrekare gibi imar uygulama parseli kalıyor.” Dedi. Başkan Acar, bilgilendirmenin ardından gündem maddesini oyladı. Otel 47’nin satışı AK Parti Meclis üyesi Sedat Yüce’nin red oyuna rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Toplantıda gündeme alınan belediye bünyesinde tam zamanlı sözleşmeli personel çalıştırılması konusu, istenilen nitelikte biri bulunulmadığı için gündemden oy birliği ile çıkarıldı.

Gündemdeki altı madde bütçe komisyonuna havale edildi. Marmaris Belediye Meclis üyesi Fatma İşler’in talebiyle meclisi gündemine gelen  Duran-Turgut Çelik Parkı’nın adı Gazi Duran-Turgut Çelik Parkı olarak oy birliği ile değiştirildi. Ayrıca gündem dışı olarak görüşülen meclis üyesi Niyazi Yiğit’e ait  bir parseldeki 3.70 metrekarelik şuyulu arazinin kendisine satışıyla ilgili talebi de oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının ikinci oturumu, bütçe komisyonundaki maddelerin görüşülüp karara bağlanması amacıyla 17 Ekim tarihinde yapılacak.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü