Otantik Marmaris El Sanatları Sergisi

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara taşımayı misyon edindi...

Otantik Marmaris El Sanatları Sergisi

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kültür Hizmetleri Departmanı tarafından Otantik El Sanatları Sergisi düzenlenecek.  Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Muhiddin Onay Kültür Merkezinde yıl boyunca üretilen ve unutulmaya yüz tutmuş, Marmaris ve Ege bölgesi kültürel ürün ve araç-gereçlerinin sergileneceği  etkinlik 29 Eylül’de başlayacak 1 Ekim’de sona erecek. Etkinliğin  adresi Marmaris’teki Blue Port Alışveriş Merkezi olacak.

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Muğla Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Danışma Kurulu Üyesi Şükrü Ayyıldız,  sergi hakkında açıklama yaptı. Ayyıldız “  unutulmaya yüz tutmuş halı, kilim, kumaş – dastar dokuma, çini, ahşap vb. Ege bölgesine yönelik el sanatlarına önem veriyor ve bu mesleklerin yaşamasını misyon olarak benimsiyoruz. Günümüz teknoloji çağı, Vizyonumuz gelişmelere açık olmak ve teknolojiyi en iyi şekilde kullanmak ama, geçmişimizi unutmamalıyız. Kültürümüzü unutmamalıyız. Geçmişini unutan bir millet, geleceğe aydınlık içinde bakamaz.” Dedi.

Ayyıldız, üç gün sürecek Otantik el sanatları sergisine başta esnaf ve sanatkarlar olmak üzere Marmaris halkını davet etti. Ayyıldız “organizasyonda Marmaris ve Ege bölgesine yönelik türk halk müziği konseri, zeybek gösterimi, Hacivat karagöz oyunları halkımıza açık olarak her gün  saat 18:00 ile 18:30 saatleri arasında sergilenecek ve bu gösterimler Marmaris tv Facebook sayfasında ve Marmaris TV’de  canlı olarak yayınlanacak” diye konuştu.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.