Ormanlarda çam kesi böceği alarmı

Muğla’da kızılçam ormanları çam kese ve Akdeniz kabuk böceği tehditi altında. Çam ormanlarına büyük zarar veren böceklere karşı mücadele başlatıldı.

Ormanlarda çam kesi böceği alarmı

Ege’de bahar mevsiminde kızılçam ormanlarında kese böceği alarmı verildi.Muğla’da kızılçam ormanlarına zarar veren Akdeniz kabuk böceği ve keseböceği ile biyolojik mücadele başlatıldı.

Dumansız yangın olarak da ifade edilen çam kese böcekleri bahar mevsiminde ortaya çıkıyor. Çam ağaçlarının filizlerini yiyerek besleniyor.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri çam ağacının filizlerini yiyerek bitkinin gelişimini engelleyen kese böceklerini ağaçlardan toplayarak özel kafeslere yerleştiriyor.Kafeste kese böcekleri ile birlikte üreyen predatör böcek kullanılarak çam kese böceğinin tırtıl ve pupa gibi kısımları yok ediliyor. Kızılçam ormanlarını yok eden diğer tehlikeli zararlı ise Akdeniz Kabuk böceği. Bu böcekler için de doğada fenomen tuzaklar kurulup toplanan böcekler biyoteknik yöntem ile zararsız hale getiriliyor. Bu tehlikeli böcek nedeniyle de  geçen yıl Muğla bölgesinde binden fazla kızılçam ağacının kuruyarak yok olduğu belirtildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü