Organik tarımın özü: Bilge Köylülük

Organik Tarımın özü: bilge köylülük. Organik ve ilaçsız tarıma yönelik Marmaris’te üç gün süren etkinlik düzenlendi. Etkinlikler, Kültür ve Sanatevi’ndeki söyleşi ile sona erdi.

Organik tarımın özü: Bilge Köylülük

Yerel Tohum Derneği, Çiftçi Sen, Marmaris Belediyesi ve Marmaris Kent Konseyi işbirliğiyle organik ve ilaçsız tarıma yönelik 3 gün süren bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında öncelikle Çiftçi-Sen Başkanı Abdullah Aysu ve ekolojik tarım yapan çiftçi Berin Ertürk tarafından bitki koruma eğitimi gerçekleştirildi. Turgut Köyü’nde üreticiler ile uygulamalı olarak tespih ağacı ve ısırgan suyundan doğal ilaçlar yapıldı. Köylülerle karşılaştıkları böcek, mantar, bakteri gibi problemlerle doğal ilaçlarla nasıl baş edebilecekleri konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Doğal tarım atölyesinin ikinci gün konukları Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli oldu. Son olarak Berin Ertürk ve Abdullah Aysu ile gerçekleştirilen söyleşide, bilge köylülük, ekolojik tarım, kooperatifler, yeni yerel tohum yönetmeliği ile ilgili konular paylaşıldı. Söyleşiye, Yerel Tohum Temiz Gıda Üretici Pazarı’ndaki üreticiler de dinleyici olarak katıldı. Söyleşide ‘bilge köylü’ tanımı Abdullah Aysu tarafından, “Ürününden tohum alıp tekrar o tohumu eken kişidir” şeklinde yapıldı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü