Önergesine red oyu verdi

Marmaris Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda CHP’li Marmaris Belediye Meclis üyesi Mehmet Oktay, grubunun haberi olmadan bir önerge sundu.

Önergesine red oyu verdi

Marmaris Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda  CHP’li Marmaris Belediye Meclis üyesi Mehmet Oktay, grubunun haberi olmadan bir önerge sundu. Önerge Kordon Caddesi’nin adının “Adalet Caddesi” olarak değiştirilmesine ilişkindi. Önergeye CHP Marmaris İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Acar Ünlü tepki gösterdi. Ünlü, belediyenin bu konuda bir çalışması olduğunu, önergenin de grup içinde konuşulmadan sunulduğunu söyledi. Ünlü, bu nedenle önergenin görüşülmemesi gerektiğini kaydetti. Önerge oy birliği ile gündeme alınmadı.

Marmaris Belediye Meclisi Temmuz ayı olağan toplantısında 2 gündem maddesini görüştü.Toplantısı öncesinde Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar gündem maddelerine geçmeden önce, Haziran ayı meclis toplantı tutanaklarını oylamaya sundu. Tutanaklar oy birliği ile kabul edildi. Marmaris Belediyesi Meclis üyesi Mehmet Oktay meclise Kordon Caddesi’nin adının “Adalet Caddesi” olarak değiştirilmesine ilişkin önerge sundu.Önergeyi Başkan Acar okudu. CHP Marmaris İlçe Başkanı ve belediye meclis üyesi Acar Ünlü, önergeyle ilgili açıklama yaptı. Ünlü, grubun önerge hakkında bilgisi olmadığını söyledi. Belediyenin bu konuda bir çalışma yaptığını kaydetti. Bu nedenle önergenin görüşülmesini uygun bulmadığını söyledi. Önergenin gündeme alınmaması oy birliği ile kabul edildi. Mehmet Oktay, meclise sunduğu önergesine red oyu verdi.

Gündemin birinci maddesi, 9 Eylül 2017 tarihinde düzenlenecek olan ”Vinnytsia Günü” ne ilişkindi.  Vinnytsia Belediyesi, Başkan Ali Acar ‘ı kente davet etti. Mecliste dört kişilik bir heyetin Vinniytsia kentine gitmesi görüşüldü. Başkan Acar, Ukrayna’dan son dönemde üst düzey yetkililerin de aralarında bulundğu konukların ağırlandığını hatırlattı. Vinnitsa’nın Marmaris ile kardeş şehir olma talebine dikkat çekti.Başkan Acar ile birlikte dört kişilik heyetin Vinnitsa’ya ziyareti oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi,Çamlı Mahallesinde Taşbükü Mevkiinde bulunan ve Çevre ve Orman Bakanlığı’na geçen tesislere ilişkin kısmi yapılaşma konusunun görüşülmesiyle ilgiliydi.İmar Komisyonuna sevk edilen madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısı Ağustos ayı tatil olduğu için, 5 Eylül Salı günü saat 14’te toplanmak üzere sona erdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü