Okul çevresinde başıboş gezene ceza

Muğla Valiliği, il genelindeki okulların güvenliği için önemli bir karara imza attı. Buna göre okul çevresinde gezen ve okulla ilişiği olmayan kişiler, eğitim kurumundan uzaklaştırılacak. Karara uymayanlara para cezası uygulanacak.

Okul çevresinde başıboş gezene ceza

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün  Genelgesi ile MEB ve İçişleri Bakanlığı arasında imzalanan "güvenli okul güvenli eğitim iş birliği protokolü"ne göre Muğla’daki okulların çevresinde alınacak önlemlere ilişkin açıklama yapıldı. Muğla Valisi Esengül Civelek imzasıyla yapılan açıklamada  “Muğla  sınırları içerisindeki "okulların çevresinde okul ile ilişiği olmayan şahısların okul çevrelerinden uzaklaştırılması ve karara uymayanlara idari para cezası uygulanmasına dair" karar alınmıştır.” Denildi.

Açıklamada kararın amacının  okul çevrelerinde öğrencilere gelebilecek her türlü tehdit  ve tehlikenin engellenmesi, yasadışı  faaliyet gösteren ideoloji ve bölücü örgütlerin  gençleri kandırmalarının önlenmesi ve uyuşturucu maddelerden gençlerin uzak tutulmasının sağlanması olarak belirtildi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.