Oda bulamayan çadır kurdu

Marmaris’te özel araçlarıyla bayram tatili için gelenler, konaklama tesislerinde yer bulamayınca halk plajı ve kırsal mahallelerdeki sahillerde çadır kurdu.

Oda bulamayan çadır kurdu

Marmaris’te  bayramın 2. günü özel araçları ve otobüslerle gelen, önceden rezervasyon yaptırmayan tatilciler kalacak yer bulamayınca şehir merkezi ile kırsal mahallelerdeki deniz kenarına çadır kurdu. Tatilciler, halk plajında “Çadır kurmak yasaktır” tabelalarına rağmen çadır kurdu.

Devriye gezen zabıta ekipleri kurulan 30 çadırı kaldırttı. Tatilciler, bu sefer şehir merkezine yakın kırsal Adaağzı, Aktaş, İçmeler, Asparan ve Hisarönü Mahallesi’nde orman ile denizin buluştuğu sahillerde çadır kurdu.Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluğundaki alanlarda 300 çadır kuruldu.

Marmaris Belediyesi Özel Kalem Müdürü Sedat Kirt, “ Geçtiğimiz yıllarda halk plajlarında çadır kurulmasına izin vermiştik. Ne yazık ki her yer çöp ile dolmuş ve ciddi kirlilik yaşanmıştı. Halk plajlarına çadır kurulmaması için tabelalar asıldı. Belediye olarak ve turizmciler, bayram öncesi rezervasyonsuz gelmeyin uyarılarına rağmen otellerde oda soran çok. Bu karar İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu onayından da geçmiştir. Çünkü ortada güvenlik, temizlik ve hijyen sorunu mevcut” dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.