"O bayrak sözde Kürdistan'ı tanımaktır"

Cumhuriyet Kadınları Derneği, Ankara’da havalimanında Kürdistan Bayrağı’nın asılmasına tepki gösterdi. Bayrağın asılmasının sözde Kürdistan’ı tanımak olduğu belirtildi.

Ankara’da havalimanına Kürdistan Bayrağı’nın asılmasına Cumhuriyet Kadınları Derneği tepki gösterdi. Genel merkez tarafından hazırlanan açıklama, Türkiye’de eş zamanlı olarak bütün şubelerde basın toplantısıyla kamuoyuna duyruldu.Cumhuriyet Kadınları Derneği Marmaris Şube Başkanı Cahide Çiçek, Kürdistan bayrağına tepkisini şu sözlerle dile getirdi. Çiçek “ Türk Bayrağı’nın yanına hilafet bayrağı dikilmesin diye hayır diyoruz. Hava limanlarında göndere sözde Kürdistan bayrağı çekilmesi kabul edilemez. Bu davranış,  ağzınızda laf kalabalığı yapmayın, sözde Kürdistan’ı tanımaktır.  Emperyalizmin hain bölme amaçlarına hizmet edecek anayasa değişikliği ile güney doğu önce özerk bölge, federasyon, daha sonra da  bağımız Kürt devletinin oluşumu sağlayacak demektir.İşte bu nedenle 16  Nisan’da hayır diyeceğiz” dedi.

Çiçek, 3 Mart ‘ın Devrim yasalarının kabul edilişinin 93. Yıldönümü olduğunu  söyledi. Atatürk’ün devrimlerine her zaman sahip çıkacaklarını belirten Çiçek, devrim yasalarının önemine dikkat çekti. Çiçek, Türk kadının  bugün geldiği noktanın Atatürk ve Cuhuriyet değerleriyle mümkün olduğunu kaydetti. Anayasa Değişikliği’ne Atatürk’e olan minnet borcunu ödemek için hayır diyeceklerini söyledi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü