"Müzakereyi AKP-PKK yapıyor"

CHP Muğla İl Kongresinde, yeniden il bakanlığına aday olan Mürsel Alban’ın ise kendisine yönelik eleştirilere yanıtı sert oldu.

CHP Muğla İl Kongresinde, yeniden il bakanlığına aday olan Mürsel Alban’ın ise kendisine yönelik eleştirilere yanıtı sert oldu.   Alban, Süleyman Uslu ve Acar Ünlü’nün konuşmalarına ilginç benzetmelerle karşılık verdi.

CHP Muğla İl Kongresinde yeniden il başkanlığına aday olan Mürsel Alban, kendisine yönelik eleştirilere sert sözler ve benzetmelerle yanıt verdi. Alban kürsüden yaptığı konuşmada ilk olarak partinin eski il başkanı Süleyman Uslu’ya yanıt verdi. Uslu’nun partinin Muğla’da  otoriterleştiği eleştirisine ilişkin konuştu. Alban “  disiplini kullanmamız tehdit haline geldi diyor.  Bu partide bırakın belediye başkanlarını,  genel başkan, parti yöneticileri  suç işlemişlerse disipline giderler” dedi.

Alban, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü’nün yaptığı konuşmayı da ilginç sözlerle nitelendirdi. Ünlü’nün duygusal ve acite bir konuşma yaptığını ifade etti.  Alban “ hiçbir ilçe başkanını ayırmadım. Ben disipline giden süreçte ilçe başkanını , il başkanlığına çağırdım. Parti zor durumda kalacak. Bu gidişata dur demek lazım dedim. Gitti , o gidiş. Bir daha da gelmedi” dedi.

Alban, disipline sevk ettiği meclis üyelerini ve belediye başkanını sözlü ve yazılı uyardığını kaydetti.  Partilileri disipline sevk etme nedenini de partide disiplini sağlamak olarak açıkladı.

Alban, Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde  su fiyatlarının yüksek olmasına ve ulaşımda büyük tepkililere neden olan düzenlemelere itiraz eden meclis üyelerinin grup kararına uymadığını savundu. Mürsel Alban, disipline sevk ettiği partililerle ilgili ağır ifadeler kullandı. Alban “ parti kararları mecliste birlikte hareket etmek için alınır. AKP Parti grubuyla birlikte işbirliği yapılarak oy kullunılırsa ben onu disipline veririm. Şimdi bu partiyi korumak kollamak mıdır, diğer partilere harcatmamam gerekiyordu” dedi.

Alban, Acar Ünlü’nün kendisini whatsapp grubundan çıkardığı yönündeki eleştirisine de yine ilginç bir çıkışla yanıt verdi. Alban “ Acar Ünlü ilçe başkanı olmalı, dayısının yeğeni değil” şeklinde konuştu.

Mürsel Alban, Acar Ünlü’nün, sorunları müzakere ve  uzlaşıyla çözme çağrısına ise AKP ve PKK Müzakeresi benzetmesiyle karşılık verdi.Alban “ müzakereyi AKP-PKK ile yapıyor. Biz müzakere yapmıyoruz” dedi.

Alban, Acar Ünlü’nün il yönetiminin izleyeceği politikanın örgütün başarısında önemli etken olacağı yönündeki değerlendirmesine de yine sert çıktı. Bu değerlendirmenin tehdit olduğunu savundu.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü