Mustafa Gökmen projelerini anlattı

Marmaris Ticaret Odası Seçiminde oda başkanlığına aday olan Mustafa Gökmen ve komite üyeleri bugün basın toplantısı düzenledi. Gökmen, neden yönetime aday olduklarını açıkladı. Projelerini anlattı.

Mustafa Gökmen projelerini anlattı

7 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek Marmaris Ticaret Odası Seçimlerinde kırmızı listeyle başkanlığa aday olan Mustafa Gökmen ve komite temsilcileri basın toplantısı düzenledi. Gökmen, Marmaris Ticaret Odası yönetimine neden aday olduklarını açıkladı. Gökmen “ Bizim burada olma sebebimiz Marmaris’e heyecan getirmek, genç dinamik ekiplerle Marmaris’i daha ileriye götürmek. Buradaki arkadaşların hepsi kendi işlerinde başarılı, aynı zamanda Marmaris’e değer katan arkadaşlar. Onlarla beraber birliktelik sağladık. Marmaris’te artık gençlerin ticaret hayatında söz sahibi olmasını istiyoruz. Bunun için bütün enerjimizi ortaya koyarak Marmaris ticaret hayatını ileri taşıyacağımıza  inanıyoruz.” Dedi. 

Gökmen, Yönetim kadrosu hakkında da bilgi vererek “bizim yönetimimizde her siyasi partiden arkadaşlar var. Onları kucaklayan yönetim anlayışı düzenleyeceğiz. Oda üyeleri teveccühlerini bize gösterirlerse ilk heyecanla, enerji ile Marmaris’e layık oda yönetimi oluşturacağız.” Diye konuştu.

Mustafa Gökmen, nasıl bir yönetim anlayışıyla hareket edeceklerini de şu sözlerle anlattı. Gökmen “ Demokratik anlayış, paylaşımcı, üretken, şeffaf olacağız. Karşımızdakini dinleyeceğiz. Araştırmacı sorgulayıcı olacağız. Kısacası ben değil, biz felsefesiyle yola çıktık. Sözde değil, özde yönetim anlayışını sergileyeceğiz.” Dedi.

Gökmen, Marmaris ticaret hayatında tespit ettikleri sorunlar için çözümler üreteceklerini belirterek “Marmaris’in ticaret hayatında sorun var. Mesela turizmi 12 aya çıkarmak gerekiyor. Oda olarak elimizden geldiğince projelere destek vereceğiz. Alternatif turizm, sağlık, spor turizmi. Bunları arttırabilirsek iyi olur. Marmaris’teki turizm 12 aya yayılacak” dedi.

Gökmen, Marmaris’in marka değerini daha ileri taşımayı hedeflediklerini anlatarak “Temel sorunlar var kaliteli eleman eksikliği, bunu çözmemiz gerekiyor. Bunu nasıl çözebiliriz?  Mesela ticaret lisesi öğrencilerini aktif şekilde sektörde daha etkili hale getirerek, sektörü daha kuvvetli hale getirmek . Amaçlarımızdan biri bu. Kalifiye eleman için kurslar düşünüyoruz. Hanutçuluk, esnafın sıkıntılarından biri bu. Esnafa eğitim düzenlemek, bülten düzenlemek planlarımız arasında “ şeklinde konuştu.

Gökmen, mevcut yönetim tarafından hayata geçirilen bazı projeleri de devam ettireceklerini açıkladı. Gökmen “ odanın içinde faaliyetler var. Pasaport, biz de bunları devam ettireceğiz. Ruhsat işleri olan esnaf ticaret erbabı varsa. Elimizden geldiğince onların sorunlarına çözüm bulacağız.Hali hazırda yapılan kültür , tarih gastronomi projelerine sahip çıkacağız, devamını getireceğiz. “ diye konuştu.

Mustafa Gökmen, komiteleri aktif çalıştırarak, çözüm ve proje üreteceklerini belirtti. Turizmde tanıtımın önemine değindi. “Yurt içi ve dışı fuarlarda profesyonel ekiple Büyükşehir  ve Marmaris Belediyesi , GETOB, TURSAB desteği alarak tam katılım sağlayarak tek yumruk olmak amacımız.”

Gökmen, kırmızı listeyle aday olduklarını belirterek, oda üyelerine çağrıda bulundu.Gökmen “  bizim rengimiz kırmızı, oy pusulamızın rengi kırmızı. Üyelere çağrımız şöyle: Tüm üyelerin ticari gelecekleri için alacakları kararda, 7 Nisan Cumartesi günü Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi’nde yapılacak seçimde oy kullanmalarını katılımın geniş olmasını diliyorum. Şahsım, ekip arkadaşlarım adına, gençliğe ve geleceğe güven göstermek için kırmızı listede buluşmalarını istiyorum” dedi.

Mustafa Gökmen, neden kırmızı rengi seçtiklerini de “Neden kırmızı? Kırmızının enerji, güç, kararlılık, aşk anlamına geldiğini biliyoruz. Biz de Marmaris’e duyduğumuz hizmet aşkı nedeniyle kırmızı listeyle göreve talibiz. “ sözleriyle anlattı.

Gökmen, açıklamasına Atatürk’ün sözlerini hatırlatarak son verdi.

“ Atatürk'ün özdeyişi var. Sözlerimi onunla bitirmek istiyorum. “ Her şeyi gençlere bırakacağız. Geleceğin ümidi ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir. “

Mustafa Gökmen, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı., Marmaris Ticaret Odası tarafından Osmaniye’de açılan Balevi’ne yönelik bazı eleştiriler olduğu ifade edildi. Balevi hakkındaki görüşü soruldu. Gökmen soruyu  “Marmaris Bal Evi değerli proje, lokasyonla ilgili sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Marmaris’e katkı sağlayacak proje. Marmaris’te turizm dışında çam balı, bal üretimi yoğunlukta. Yapılan proje var ortada. Bunu ne kadar verimli hale getirebiliriz. Önümüzdeki günlerde açıklarız. “ sözleriyle yanıtladı.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü