Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 38 arttı

Muğla'ya gelen ziyaretçi sayısında artış var. Verilere göre, ilk 6 ayda Muğla’ya gelen yabancı turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38 artış oldu.

Muğla'ya gelen turist sayısı yüzde 38 arttı


Muğla, turizm çeşitliliği, kültürel varlıkları ve muhteşem doğasıyla yerli ve yabancı misafirlere unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor. Deniz, kum ve güneşinin yanı sıra farklı medeniyetlere ait izleri bünyesinde barındıran kent, bölgenin kültür turizmine de katkı sağlıyor.Türkiye'nin bin 480 kilometreyle en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla'daki tesislerde, 340 bin yatak kapasitesi bulunuyor. Kenti, her yıl yaklaşık 3,5 milyon turist ziyaret ediyor.

Muğla Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, 2018 yılı turizm verileri hakkında bilgi verdi. Muğla’ya ilk 6 ayda 1 milyona yakın yabancı ziyaretçi geldi. Karaağaç Muğla'nın tarihi, kültürel değerleri ve doğasıyla yerli ve yabancı misafirlerin tercih "Yılın ilk 6 ayında 955 bin 391'e yakın yabancı misafirimiz, 2 havaalanı ve 9 deniz hudut kapısından giriş yaptı. Geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında yüzde 38 artış var." dedi.

Tatilciler, özellikle Marmaris, Bodrum, Fethiye, Datça, Dalyan, Akyaka ve Gökova'daki otellerde ve sahillerde yoğunluk oluşturuyor. Muğla'ya en çok İngiltere, Rusya, Ukrayna, Almanya, Polonya'dan ziyaretçi geliyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü