Muğla'nın milletvekili adayları belli oldu

24 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimi öncesinde siyasi partilerin millevtekili adayları belli oldu. Siyasi partiler milletvekili aday listelerini YSK’ya teslim etti. CHP ve AK Parti’nin 7 kişilik listesinde mevcut vekillerden hiçbiri yer almadı.

Muğla'nın milletvekili adayları belli oldu

Siyasi Partiler  Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimi öncesinde, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na teslim etti. Muğla'daki 7 kişilik listenin ilk sırasında CHP Muğla İl eski Başkanı Mürsel Alban yer aldı. Listeki diğer adaylar ise emekli öğretmen Suat Özcan, avukat Burak Erbay, sendikacı Süleyman Girgin, İbrahim Ertürk, avukat Emine Yenilmez Aydemir ve avukat Yamaç Kaya oldu. Mevcut vekiller Akın Üstündağ, Nurettin Demir ve Ömer Süha Aldan da 7 kişilik listenin dışında kaldı.

AK Parti’nin Muğla listesinde de mevcut milletvekilleri Nihat Öztürk ve Hasan Özyer yer almadı.  AK Parti’nin  27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Muğla milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu.

1.Mehmet Yavuz DEMİR
2. Yelda Erol GÖKCAN
3. Muhittin KAYABAŞ
4. Hüseyin Zafer ALKAYA
5. Eylem TAN
6. Kadir DAĞLI
7. Arif SERT 

İyi Parti’nin Muğla Milletvekili adayları asında geçmiş dönem miletvekili olarak mecliste görev almış Metin Ergün  var. Ergün’ün birinci sırada milletvekili aday gösterildiği listede sırasıyla Ertan Küçükay, Koray Hayvacı, Peyami Cinaz, Nesrin Aştı, Cahit Karaöz ve İzel Kuşkun yer aldı.

1.METİN ERGÜN

2.ERTAN KÜÇÜKAY

3. KORAY HAYVACI

  1. 4. PEYAMİ CİNAZ
  2. 5.NESRİN AŞTI
  3. 6. CAHİT KARAÖZ

7.İZEL KUŞKUN

MHP’de Muğla’da listenin birinci sırasında MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan yer aldı. MHP’nin Muğla Milletvekili adayları sırasıyla Hacı Çelik, Salih Soykan, Hüseyin Kaan Kürşat Gönül, Ertuğrul Avcı,  Serkan Şafak ve  Marmaris’ten gazeteci Temel Irmak oldu.

  1. 1.MEHMET ERDOĞAN

    2 .HACI ÇELİK

    3. SALİH SOYKAN

    4. HÜSEYİN KAAN KÜRŞAT

    5. ERTUĞRUL AVCI

    6. SERKAN ŞAFAK

    7. TEMEL IRMAK

Saadet Partisi Muğla Milletvekili adayları şöyle sıralandı.

1.ÖMER ULUDAĞ

2.İLHAN ÖZLER

3.FURKAN DUMAN

4.MUHAMMED GENCER

5.SALİHA GÜZEL

6.MUSA ERGİN

7.SAYİT AYDIN

Ayrıntılar gelecek....

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.