"Muğla'da süt oğlanlarla devam etmek istediler"

Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Marmaris’teydi.CHP Muğla yönetiminin bu seçim döneminde belirlediği bazı başkan adaylarına işaret eden Kocadon,” her talimata evet diyecek süt oğlanlarla yola devam etmek istediler” dedi.

Bodrum Belediye Belediye Başkanı ve Demokrat Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Kocadon, Marmaris Yat Limanı’nda bir restoranda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorunlarını yanıtladı, adaylık süreci ve CHP’de yaşadıklarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kocadon Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün’ü eleştirdi. “ Muğla’da ilçelerinin hakkını savunan adaylarla değil, her talimata evet diyecek  süt oğlanlarla yola devam etmek  istediler” dedi.

Muğla’nın ilçeleri farklı bir gelişim gösterirken, Muğla merkezinin bu gelişimi gösteremediğini belirten Kocadon, ilçelerin imkansızlıklar içinde turizme hizmet ettiğini, kendisinin de her kesimden oy alarak 2016 yılından beri Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı düşündüğünü ifade etti.

Kocadon, kendisinin Bodrum Belediye Başkanlığına aday olmadığını, Bodrum’a aday olmasını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun istediğini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Bende büyükşehirle sorunlar olduğunu özellikle ilçemizin gelirlerinin elimizden alındığını gelir paylaşımı ve kırgınlıkların giderilmesi halinde Bodrum’a aday olacağımı söyledim. Genel Başkan Kılıçdaroğlu bunları benden yazılı olarak istedi kendisine yazılı olarak verdim. Bunların hepsini halledeceğini kendisini kırmamamı ve Bodrum Belediye Başkanlığı adaylığını kabul etmemi rica etti. Bende kabul ettim. Biz siyasi terbiyeyi rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den aldık. Bizde lidere güvenmek vardır inanmak vardır. El sıkıştık biz. Maalesef verdikleri sözleri tutamadılar.”

- “Kendileri aday ettikleri arkasında durmayan bir genel merkez ve genel başkan”

Bodrum’a adaylık için herhangi bir dilekçesi ve beyanatı olmadığını dile getiren Kocadon, “Kendileri aday ettiler. Kendileri aday ettikleri arkasında durmayan bir genel merkez ve genel başkan. Parti koridorlarında belediye başkanlıklarını farklı boyutlara taşıyan, seç beni seçtireyim seni zihniyetiyle atanmış adaylardan başka bir şey yok. Bunun en güzel örneği Muğlamızdır. Bugün Muğla’da CHP’nin seçim kazanma yada kaybetme gibi bir endişesi yok. Tek endişeleri seçimden sonraki kurultayda koltuğa kim oturacağı o koltuğa oturanın belirleyeceği milletvekilleri.” Diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi bürokratları arsızca saldırmalarından dolayı bizi maaş ödeyemeyecek duruma getirdiler. Buna isyan ettiğimiz dik durduğumuz ve kendilerinden talimat almadığımız için bizi devre dışı bıraktılar. Muğla demokrat insanların yaşadığı bir bölgedir. Kendileri tabanını kaybettikleri için Anadolu’dan çekile çekile, Adnan Menderes, Süleyman Demirel’in tabanını oluşturan Ege’ye çekildiler. CHP ana muhalefet görevini Türkiye’de yapamamaktadır. Muğla’dan bu seçimde ana muhalefet Demokratik Parti çıkacak.

Şapkamı koysam seçilirim devri bitti. Artık insanlarımız bilinçli oy kullanıyor. Bunun en güzel örneği 2009 Bodrum seçimlerinde Demokrat Parti’den seçime girdiğimde bana gülmüşlerdi. Yüzde 4’den yüzde 40’lara çıkardım oyları. Değişim rüzgarının önünde durmak mümkün değil. Halkın içinden gelmedikçe dertlerini bilemedikçe yerel yönetici olunmuyor. Bizleri yatırımları engellemekle suçluyorlar. Bizler yatırım yapmalarına engel olmadık. Bunlar külliyen yalan. Beceriksizliklerini bizleri suçlayarak örtmeye çalışıyorlar.

Arıtma tesisleri, alt yapı, yol, su bunlar belediye başkanlığı değil. Belediye başkanlığı yöresine ekonomik güç, yöresini nereye taşıdığı, yöresinde insana saygılı nesilleri yetiştirdiği, eğitim, sağlık, spor, sanat, kültür yoksa git evinde otur. Daire başkanlarının yapması gerekeni sen yapıyorsan sen belediye başkanı değilsin.

Bana sen ısrarla Bodrum, Bodrum, bodrum diyeceksin. Sonrada kahpelik yapacaksın. Bunun adı kahpelik. Başka bir şey değil. Bizde aslanlar gibi meydana çıkınca hakkımızda yorumlar yapacaksın. Muğla halkı kahpelikleri, Ali Cengiz oyunlarını, seç beni seçtireyim seni oyunlarına son verecektir. Bodrum’un 137 bin seçmeni var. Milletvekili yok. Muğla’da büyük değişim olacak bu seçimde.

Muğla bir dediler, bine böldüler. Bir kişi mutlu olsun diye şu yaşadığımız sıkıntıya bakın Muğla halkının sıkıntılarına bakın. İttifak dediler, bir tek büyükşehirde ittifak var. Büyükşehir adayının billboardlarda partisinin amblemi yok. Soruyoruz açıklama yapamıyorlar.

Muğla’ya mitinge geliyorlar beni 4 dönem yaptı yeter diyor, yanındaki seçtiği büyükşehir adayının kaç dönem başkanlık yaptığından haberi yok. Bodrum adayına ‘Gel Ahmet’ dedi. En son ‘Gel Muharrrem’ dediğinde adamın başına gelmeyen kalmadı. Kemal Kılıçdaroğlu siyasi ahlaktan söz edemez. Siyasi ahlaktan söz edemeyeceği yerlerden bir tanesi de Bodrum’dur. Sen siyasi ahlaktan söz ediyorsan, Bodrum Belediye Başkanı Adayı yaptığım adamın arkasında dur. Yada çıksın basına beni niçin aday yapmadıklarını anlatsınlar.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum’da sel felaketi oldu geçmiş olsuna gelmedi bile. Bodrum Belediyesi sorumluluğunda değildi kendi sorumluluğundaydı. Ben çıkıp da kendisi suçlamadım bile.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.