Muğla Büyükşehir'de kadının adı yok

Muğla siyasetinde kadınların temsili ne durumda? Muğla’da en çok kadın meclis üyesinin olduğu ilçeler Milas, Marmaris ve Bodrum oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili Kavalıdere Belediyesi’nin ise hiç kadın meclis üyesi yok.

Muğla Büyükşehir'de kadının adı yok

Muğla siyasetinin aktif platformlarından biri de belediye meclisleri. Marmaris Televizyonu, Muğla Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri’nde kadın siyasetçileri mercek altına aldı. Buna göre, ilçelerde en çok kadın siyasetçinin temsil edildiği belediyeler Milas, Marmaris ve Bodrum oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde ve AK Partili Kavaklıdere Belediyesi ’nin meclisinde ise hiç kadın meclis üyesi yok.

Muğla’da belediye meclislerine bakıldığında;  Milas 8 kadın meclis üyesi ile birinci oldu.Marmaris ve Bodrum Belediyeleri  ise 5 kadın meclis üyesi ile ikinci sırayı paylaştı. Menteşe’nin 4 kadın meclis üyesi var. Fethiye’de ise 3 kadın meclis üyesi görev yapıyor. Datça, Dalaman, Köyceğiz, Seydikemer, Ula ve Yatağan Belediye Meclislerinde ise iki kadın üye bulunuyor.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü