"Muğla 31 Mart'ta tarih yazacak"

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı,Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de, ‘Halkın İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı,Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’de, ‘Halkın İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışını yaptı. Muğla’nın 13 ilçesinden vatandaşların katılımıyla mitinge dönüşen açılışta,Kurşunlu Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslenen bağımsız Aday Saatcı,Muğla’nın 31 Mart’ta tarih yazacağını belirterek, “Bizim arkamızda partiler, sermayeler, iktidar yok. Sadece halk var.” dedi. 

Halkın İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’ninaçılışına Muğla’nın 13 ilçesinden çok sayıdavatandaş katıldı. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın da Bağımsız Aday Saatcı’ya destek vermek için geldiği Menteşe’de, Kurşunlu Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, ‘İzmir Marşı’ ve ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkılarıyla coşku dolu anlar yaşadı. Meydana alkış ve tezahüratlar eşliğinde giren Başkan Saatcı, yoğun ilgi nedeniyle kalabalığı güçlükle yararak koordinasyon merkezine giren Saatcı,alkışlar eşliğinde meydana kurulan sahneye çıktı. 

Bağımsız Aday Saatcı, meydanı dolduran kalabalığa seslendiği konuşmada Muğla’nın baş eğenlerin değil, baş kaldıranların kenti olduğunu söyledi. Başlattıkları yürüyüşün Türk siyasi tarihine geçeceğini belirten Başkan Saatcı, herkesin arkasında partileri, sermayeleri, iktidarları, kendisinin yanında ise Muğla halkının olduğunu kaydetti. 

“GEREKİRSE DİRENİRİZ, MUĞLA’YI RANTA TESLİM ETMEYİZ”

Muğla’yı en başta Muğla halkı, halkın seçtiği belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarımızla birlikte yöneteceklerini belirterek projeleri sıralayan Bağımsız Aday Saatcı, yatırımlarda önceliği alt yapıya vereceklerini, temiz ve ucuz su sağlayacaklarını, kanalizasyon ağları, arıtma tesisleri, çöp deponite ve geri dönüşüm tesisleri, sellerde insanların ölmeyeceği ıslah projeleri yapacaklarını vurguladı. Betonlaşmadan turizm yapacaklarını, tarlada üreten turizmde tüketen modeli getireceklerini, turizmde peynir ekmek fiyatına oda satmayacaklarını aktaran Bağımsız Aday Saatcı, kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttıracaklarını, kıyı ilçelerine deniz ulaşımı başlatacaklarını, parklar, spor salonları, bisiklet yolları inşa edeceklerini kaydetti. Hayvan haklarına tam uyumun sağlanacağını, ulaşım sektöründe halkın öncelikleri ile esnaf arasında denge kurulacağını, üniversite öğrencilerine burs imkanlarının sağlanacağını anlatan Bağımsız Aday Saatcı, “Ekonomik olarak kalkınıp adaletli bir şekilde paylaşacağız. Bu cennet coğrafyayı betona ve ranta teslim etmeyeceğiz. Muğla'nın belli bölgelerini koruyacağız. Çivi çaktırmayacağız. Gerekirse, direneceğiz. Çünkü bir ağacımızın dalının dahi kesilmesine, sahillerimizin tarumar edilmesine, doğamızın yok edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

“BAŞKA PARTİ İŞİ YOK. GÖREVİMİ BAĞIMSIZ BİTİRECEĞİM”

Bağımsız seçildikten sonra partiye geçecek söylemlerini meydanı dolduran kalabalığın önünde bir kez daha dillendiren Bağımsız Aday Saatcı, “Ben sizlerle yürüyeceğim, dikenli yollar geçeceğim, sonra bir siyasi partiye geçeceğim. O zaman bu kadar sıkıntıya ne gerek var. Bir elim yağda, bir elim balda. Arkamda devlet, yürü Behçet, ne gerek var o zaman bunlara?Yok öyle şey. Bağımsız başladığımızı, bağımsız bitiririz. Eğer başka partiye geçersem sizden nasıl helallik isteyeceğiz. Biz öyle yüzünde maske olan insanlar değiliz.” dedi. 

 

“HANGİ BAŞKANIN MECLİSİ VAR?”

Hakkında çeşitli söylemler türeterek seçmen algısını değiştirmeye çalıştıklarını anlatan Bağımsız Aday Saatcı, “Neymiş efendim meclisi yokmuş. Hadi ya! Hangi başkanın meclisi var. Büyükşehir yasası gereği 13 ilçe belediye başkanı meclisin doğal üyesi. Birde ilçelerden en fazla oyu alan meclis üyesi arkadaşlarımız gelecekler, meclisi oluşturacağız.Ben Muğla için iyi bir karar getireceğim de o meclis üyeleri ‘hayır’ diyecek öyle mi? Yapmayın!Yok öyle bir şey.  ‘Hayır’ derlerse de salon çok yakın size haber salarım gelirsiniz oraya. Bakalım o zaman ne oluyor? Belki erken bir ifade ama kendisiyle çalışmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu adamla ne güzel çalışılır dediğim bir isim var. Sayın Oral Karakaya. Sizlerin oyuyla büyükşehir belediyesine gelirsek Sayın Karakaya bizim çalışma arkadaşımız olacak.” diye konuştu. 

“PİMİ ÇEKİLİ EL BOMBASI KUCAKLARINDA”

Muğla’da ittifakı bozanın kendisi olmadığını kaydeden Saatcı, “Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, el bombasının pimini çekti, kucağınıza bıraktı. ‘Muğla’da hakkaniyetli bir ittifakın olmamasının nedeni, genel merkezi ablukaya alan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, vekiller ve ilçe başkanlarıdır.’ dedi. 31 Mart akşamı nasıl hesap vereceksiniz hep beraber göreceğiz. İstifa tehdidi ile CHP Genel Merkezi'ni ablukaya alan ve Muğla'yı kendilerine göre dizayn etmeye çalışan vekiller, başkanlar, il ve ilçe başkanları, 31 Mart akşamı kime nasıl hesap verecekler, hep beraber göreceğiz. Belediye Başkanlarını, milletvekillerini hatta belediye meclis üyelerini bile siz belirleyeceksiniz. Sizden büyük halk var. Sizden büyük Allah var.  Biz sabrettik bekledik. Hakkaniyetli bir ittifaka çomak sokmamak için. Geldiğimiz nokta ortada, ilde ittifak, ilçede rekabet. Onların Muğla'ya dayatılan ittifakı varsa, bizim de buna pabuç bırakmayacak, halkımız var. Adaletle nasıl büyükşehir belediyesi yönetilirmiş, tüm Muğla'ya göstereceğiz.” dedi. 

“SATILIK KALEMLERİ DEVREYE SOKTULAR”

Ismarlama yazılarla karalama kampanyası yürütüldüğünü vurgulayan Bağımsız Aday Saatcı, “Baktılar ki pabuç pahalı, kamuoyu araştırmaları kötü gösteriyor, satılık kalemleri devreye soktular. Başladılar karalamaya ve bunlar maaşlı elemanları büyükşehrin. Elimde belgeleri var. Dün Yeniçağ Gazetesi’nde yazı yazan arkadaş, büyükşehir belediyesinin sözleşme elemanı. Ayıptır! Gelin yapamadığımız bir şey varsa gelin yüzümüze söyleyin. Neymiş efendim, biz Muğla’yı ranta teslim edecekmişiz. Ne rantı? Biz halka teslim edeceğiz Muğla’yı. Muğla'mızı gözümüz gibi koruyacağız. Tabii ki ekonomik olarak kalkınıp adaletli bir şekilde paylaşacağız. Ancak bu cennet coğrafyayı betona ve ranta teslim etmeyeceğiz. Bildiğim bazı şeyler var. Kimse kusura bakmasın. Muğla'nın belli bölgelerini arboretum gibi koruyacağız. Çivi çaktırmayacağız. Gerekirse, direneceğiz. Çünkü; bir ağacımızın dalının kesilmesine, bir sahilimizin tarumar edilmesine doğamızın tahrip edilmesine müsaade etmeyeceğiz.” diye konuştu. 

“ ‘CHP SEÇMENİ NE OLURSA OLSUN BANA OY VERİR’ DÜŞÜNCESİYLE HALKINDAN KOPMUŞ…”

Alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde konuşan Bağımsız adaySaatcı son olarak şunları söyledi; “CHP seçmeni ne olursa olsun bana oy verir' düşüncesiyle halkından kopmuş, Atatürk'ün çağdaş medeniyetler çizgisinden çıkmış, Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Atatürk'ümüzün partisini kullanarak milletin aklıyla dalga geçmeye çalışan, CHP'ye araç değil amaç haline getirmiş, 60 ayda ilçelerin her şeyine hunharca el koyan ya da dava açıp alanları Muğla halkının takdirine bırakıyorum. Bu cevap en fazla Cumhuriyet Halk Partisine katkı sağlayacaktır. Kuruluş felsefesine geri dönüşün yolunu açacaktır” 

Bağımsız aday Saatcı tezahüratlar eşliğinde konuşmasını tamamladı. Sahnenin önünü dolduran kalabalığı selamlayan Başkan Saatcı, halkın alkışlarıyla seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.