MUÇEP' ten Vali Çiçek'e yanıt

Muğla Valisi Amir Çiçek, Marmaris ziyaretinde , Sit alanlarındaki değişiklik öngören düzenlemeyle ilgili açıklamalar yapmıştı. Sahillerin imara açılmadığını, bu çalışmanın bilimsel rapor olduğunu kaydetmişti. MUÇEP Vali Çiçek’in bu sözlerinin ardından yazılı bir açıklama daha yaptı.

MUÇEP' ten Vali Çiçek'e yanıt

Muğla Valisi  Amir Çiçek, Marmaris’te gazetecilerle  bir araya geldiği basın toplantısında sit alanlarındaki yeni düzenlemeyle ilgili tepkiler hakkında açıklamalar yapmıştı.Vali Çiçek’in bu açıklamasının ardından  Muğla Çevre Platformu’ndan yazılı bir açıklama daha geldi.   Açıklamada”  Sayın Vali’nin “Sahillerin imara açılmasının söz konusu olmadığı, varolan durumun bilimsel güncellemesi” olduğu şeklindeki açıklaması, olumlu  bir ifade olmasına karşın gerçek durumla bağdaşmamaktadır.” Denildi.  Açıklamada şu ifadeler yer aldı.

MUÇEP’TEN VALİ ÇİÇEK’E YANIT

Sayın Valimizin konuyu, bu projenin “2 yıl önce yapılmış bir kıyılarımızın fotoğrafını çekme çalışması” olarak özetlemesini de anlayabilmemiz mümkün değildir. Bu projenin 2016’nın son günlerinde tamamlandığını, yönetmelik uyarınca Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne görüş almak üzere yolladığını, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yanıtının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletildiğini bilmekteyiz. Proje basında yer almış ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  tarafından yalanlanmamıştır. Ayvalık’ta da benzer bir süreç devam etmektedir.Sayın Vali’nin açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ilimiz bütününde doğal sit alanlarının dört mevsimi kapsayan “Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projelerinin” geri çekildiğine dair bir bilgiye rastlayamadık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da henüz bu doğrultuda bir açıklama yapılmamıştır.Hal böyle iken, Sayın Vali’nin basın açıklamasını hangi kaynağa dayandırarak yaptığı anlaşılamamıştır.MUÇEP olarak, doğal sit alanlarının koruma derecelerinin düşürülmesini öngören plan değişikliğinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plandan vazgeçildiğine dair  bir açıklama yapılıncaya kadar, konunun takipçisi olacağımızı, bu konuda başlattığımız imza kampanyamızı sürdüreceğimizi bildiririz. 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.