MUÇEP MARMARİS'TE TOPLANDI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sit alanlarındaki değişiklik taslağına karşı çıkan Muğla Çevre Platformu ikinci toplantısını Marmaris’te gerçekleştirdi. MUÇEP , kuruluşunu Marmaris’te deklere etti.

MUÇEP MARMARİS'TE TOPLANDI

Akyaka'da, Muğla'nın çeşitli ilçelerinden  doğaya ve yaşam alanlarına  duyarlı vatandaş ve sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile Muğla Çevre Platformu kurulmasına karar verilmişti.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ‘nın sit düzenlemesine karşı çıkan MUÇEP, ikinci toplantısını Marmaris’te  gerçekleştirdi.. Toplantıda  "Muçep" in kuruluşu deklere edildi.

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol, Muçep toplantısı hakkında bilgi verdi.

Yankol, MUÇEP’in amacını şu sözlerle anlattı

MUÇEP  toplantısının ardından sonuç bildirgesi açıklandı.  Bildirgede, sit alanlarıyla ilgili değişikliklerin bölge için ne kadar riskli olduğuna vurgu yapıldı.

Bildirgede “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı, bölgemizde geri dönüşü olmayacak bir ekolojik yıkıma yol açacak bu projeyi düzeltmeye davet ediyoruz. Tasarıyı, küresel ısınma nedeni ile gelecek kuşakların en çok etkileneceği bölgemizde doğanın ve su havzalarının daha iyi korunmasını sağlayacak şekilde yerel halkın, yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile birlikte yapmaya  davet ediyoruz.”  İfadeleri yer aldı.

 

 

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.