MUÇEP kampanya başlattı

Muğla’daki sivil toplum örgütlerinin birleşmesiyle oluşturulan Muğla Çevre Platformu , sit alanlarındaki yeni düzenlemeye karşı imza kampanyası başlattı. MUÇEP, projeyi hazırlayan 14 kişilik heyete ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na çağrıda bulundu.

MUÇEP kampanya başlattı

Muğla Çevre Platformu’ndan Doğal Sit alanlarıylarıyla ilgili yeni düzenlemeye karşı imza kampanyası başlattı.Platformdan yapılan açıklamada projeyi hazırlayan 14 kişilik heyete de çağrıda bulunuldu. MUÇEP ““Sayın akademisyenler, teknik uzmanlar, farkında mısınız? Türkiye’nin bugüne kadar görmediği duymadığı büyüklükte bir doğa tahribatının sorumluları olarak tarihe isimleriniz kara harflerle kazınmak üzere!Henüz vakit varken Türkiye’nin gördüğü en büyük doğa tahribatı hazırlığından imzanızı çekin! Açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da çağrıda bulunuldu.  “Yerel halkın ve yerel yönetimlerin katılımı ile ekolojik temelli, bütünleşik bir kıyı yönetim planını birlikte oluşturalım” önerisi dile getirildi. MUÇEP’in kampanya ilanında bu projenin uygulanması halinde yaşanacaklara dikkat çekti. Açıklamada şu ifadeler yer aldı.

''Gökova’nın neredeyse %75’i, Bodrum'daki sit alanlarının %77'si, Karaada,Kissebükü  kullanıma açılacak, Datça Yarımadası’nın ve Hisarönü Körfezi’nin yarısına yakını, Gökova Körfezi kıyılarının tamamı ve körfeze bakan yamaçları; hatta Fethiye’deki Göcek kıyıları-adaları, Ölüdeniz kıyıları ve Kelebekler Vadisi gibi Türkiye Turizmi denince akla gelen ilk 10 fotoğraf karesi içinde yer alan doğal zenginlik miraslarımız beton kamyonlarının insafına terk edilmek üzere. Bu projenin gerçekleşmesi halinde, Muğla’nın  kıyılarında, eşsiz ormanlarında, bâkirkoylarında, doğa dostu köylerinde 50 bin dönümlük arazi turistik yapılaşmaya,550 bin dönüm doğa mirası da “günübirlik turistik tesisler” adı altında betonlaşmaya  açılabilecek.

Bu değişiklik ile;Mavi Yolculuk, Doğa Gezileri, Bahçecilik, Zeytincilik, Doğal Tarım, Arıcılık, gibi ekonomik açıdan sürdürülebilir sektörler ve yerel ekonomik faaliyetlerin yaşam alanları daralacak.  Kıyılarda ve Muğla karasal kesimindeki doğa tahribatı nedeniyle, hedeflenenin aksine kitlesel turizm, agro turizm, eko turizm ve yat turizmi hem Muğla hem de tüm ülkemiz açısından büyük bir kayba uğrayacak.''

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü