MHP'li Erdoğan'dan sit açıklaması

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, sit alanlarının daraltılmasını “Gökova’yı , Muğla’nın tamamını imara açma gibi değil, biraz daha belediyenin elini imar planı yaparken rahatlatma gibi düşünmek lazım” sözleriyle değerlendirdi.

MHP'li Erdoğan'dan sit açıklaması

Gökova Körfezi’nde sit alanlarının Bakanlar Kurulu Kararıyla daraltılmasına ilişkin MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan da değerlendirme yaptı.

Erdoğan "Muğla ilinin imarla ilgili kullanılacak  alanı Türkiye’deki en sınırlı alan. Belediyenin imar yapabileceği alanlar  doğal sit, kıyı kanunu gibi nedenlerden dolayı yüzde 5’e düşüyor. Eski yerleşim yerlerinde Gökova, Dalyan Göcek gibi yelerde vatandaş köyde yaşıyor, sit alanından dolayı adam kendi evine dokunamıyor,çocuğuna ev yapamıyor. Yapılan işi Gökova’yı  Muğla’nın tamamını imara açma gibi değil, biraz daha belediyenin elini imar planı yaparken rahatlatma gibi düşünmek lazım. Sit alanlarının daraltılmasını ve azaltılmasını. Bu Belediyeye  hiç olmazsa vatandaşın sıkıntılarını çözmekte hareket alanı sağlar. Ama tabi bu düzenlemeye  İtiraz etmek de mümkün.  Yapılan işin hepsinin külliyen olumsuz davranış değil, iyi niyetli kullanarak bir rahatlık olarak da görmek lazım. Vatandaşın ihtiyacını karşılayacak. İstismar etmek isteyene karşı da yasal yollar  açık. Belediye vatandaşlar dava açabilir.Uzun yıllardır konuşuluyordu bu konu. Birilerine peşkeş çekmek için mi yapıldı,  iyi niyetli mi yapıldı incelemek lazım. Ben detayları konusunda şehir plancıları haritacılarla görüşmeden de daha fazla bilgi veremem.. Onlara da önümüzdeki günlerde Muğla’ya geldiğimizde yapılan iş ne kadar doğru , yeni değerlendirme yapacağız." sözleriyle değerlendirdi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.