Mestan Dede artık evinde

Gökçe Mahallesi’nde 105 Yaşında Sokakta Kalan Mestan Dede artık evinde. Konuyla ilgili açıklama Ula Kaymakamı Ali Yılmaz’dan geldi.

Mestan Dede artık evinde

Ula Kaymakamı Ali Yılmaz Gökçe Mahallesi’nde  105 yaşında sokakta kalan Mestan Ölmez hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı. 

“Gökçe Mahallesi'nde yaşayan 105 yaşındaki Mestan Ölmez isimli vatandaşımız, ev sahibi tarafından evden çıkartılınca sokakta yaşamaya başladığı iddiaları ile ilgili olarak12 Temmuz 2017 tarihinde sosyal medyada yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma gereği hasıl olmuştur; 

Yaşlı vatandaşımız, ev sahibi ile tartışınca evden ayrıldığı bilgisi tarafımıza 04 Temmuz 2017’de ulaşmış ve Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Ula Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce duruma aynı gün derhal müdahale edilmiştir. Yaşlı vatandaşımızın yanına gidilerek yüzyüze görüşme yapılmış, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleştirilmesi için gerekli işlemler başlatılmış, ancak vatandaşımız uzun yıllar oturduğu mahalleden ayrılmak istemediği için bakım merkezine yerleştirilmeyi kabul etmemiş ve Akçapınar Mahallesi'nde ikamet eden manevi kızının yanına taşınmıştır. Manevi kızının yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ona yük olmak istemeyen vatandaş kızının evinden de ayrılmak istemiştir. 

12 Temmuz 2017 Çarşamba günü Muğla Aile ve SosyalPolitikalar İl Müdürlüğü ve Ula Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü uzmanlarınca vatandaşımızın yanına tekrar gidilerek kendisi ile yeniden görüşülmüş,daha önceki görüşmelerde Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne yerleşmeyi kabul etmeyen vatandaşımıza daha sağlıklı koşularda barınması için kiralık ev temin edilmiştir. 

Yukarıda bahsedildiği gibi, vatandaşımızın yaşadığı duruma, haberin basında yer aldığı tarihten çok daha önce vakıf olunup kendisine çözüm önerileri sunulmuş,mağduriyeti giderilmiş ve giderilmeye devam edilmektedir. 

Öte yandan vatandaşımızın yardım dosyası halihazırda Kaymakamlığımızda mevcut olup, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kendisine yaşlılık maaşı ödenmekte ayrıca vatandaşımızın ev kira bedeli ve diğer ihtiyaçları da yine Vakfımız tarafından karşılanacaktır.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.