Masal Bebek için ışık göründü

Marmaris İlçesi’nde 5 ay önce, iki gözünde sağlık sorunlarıyla dünyaya gelen Masal adlı bebek için ışık gözüktü. 4 Aralık tarihinde İstanbul’da bir hastanede kornea nakli yapılacak

Masal Bebek için ışık göründü

Marmaris İlçesi’nde 5 ay önce, iki gözünde sağlık sorunlarıyla dünyaya gelen Masal adlı bebek için ışık gözüktü. 4 Aralık tarihinde İstanbul’da bir hastanede kornea nakli yapılacak olan bebeğin annesi Mirgül Kalbeeva Özdemirezeroğlu, “ AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Marmaris Kaymakamlığı yetkililerinin sayesinde bebeğim görme şansını yakalayacak çok minnettarım” dedi.

ÜÇ AYLIK SÜREÇ ÇOK ÖNEMLİ

İçmeler Mahallesi’nde yaşayan Kırgızistan asıllı Mirgül Kalbeeva Özdemirezeroğlu, 5 ay önce Marmaris Devlet Hastanesi’nde 3,5 kilogram ağırlığında dünyaya getirdiği Masal adlı bebeğinin sol gözünün doğuştan görmediği ve sağ gözün korneasında ise sorun oluştu. Baba S.Özdemirezeroğlu bebeğinin sağlığına kavuşması için işinden ayrılarak eşi ile birlikte İzmir ve İstanbul’da doktorların kapısını aşındırdı. Yapılan tetiklerde kornea nakli kararı alındı. Aile, organ nakli için başvuru yaptı. Türkiye’de bekleyen yaklaşık 5 bin hastaya sıra verildiğini ve bebeğinin üç ay içinde ameliyat olmazsa ömür boyu görme engelle olacağını öğrenen aile, yetkililerden yardım etmesi için girişimde bulundu.

Ailenin çağrısını öğrenen Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, sürecin hızlandırılması için Marmaris Kaymakamlığı ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile görüştü. Aile, bir ay süreyle İzmir ve İstanbul’da çeşitli hastanelerde doktorlar ile görüşerek bebeğin kontrollerini yaptırdı. Yapılan tetikler sonucu İstanbul’da 4 Aralık tarihinde yapılacak ön inceleme ardından Masal bebeğe kornea nakli yapılma kararı alındı.

HERKESE MİNNETTARIM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkililerine ne kadar teşekkür etsem azdır diyen Masal bebeğin annesi Mirgül Kalbeeva Özdemirezeroğlu, “ İstanbul’da yaptırdığımız tetiklerde kesin ameliyat kararı verildi. 4 Aralık tarihinde bebeğim ameliyata alınacak. Bu ameliyatın tüm masraflarını devlet karşılayacak. Bebeğimin ışığa kavuşması için desteklerini esirgemeyen Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ve Marmaris Kaymakamlığı yetkililerine minnettarım. Bir ay süreyle devletimin imkânlarıyla İstanbul’a gidip geldik. Yapılan incelemeler sonucunda ameliyat kararı alındı. Bebeğimin sol gözünde anne karnında gelişmediği için çökme söz konusu. Büyüyünce bu çökme yüzde ciddi hasarlara neden olabileceğini öğrendik. Bu çökmenin düzelmesi için başvuru yaptığımızda, estetik ameliyata girdiği için SGK’nın maliyeti karşılamadığını öğrendik. Bu nedenle Muğla Valiliği’ne başvuru yaparak verilen onayla banka hesap numarası açıldı. Bebeğimin durumunu sosyal medyadan öğrenen yurt dışındaki bazı kişiler destek vermek istedi. Bu nedenle dolar ve euro hesabı ile Türk lirası olmak üzere üç hesap açıldı. Dört yıl boyunca bebeğimin çok titiz ve hassas bir tedavi süresi olacak. Bu sürece eşim ve ben dayanamayız. Bebeğimizin sağlığına kavuşması için herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ÖZTÜRK, “ BEBEĞİN SAĞLIĞI İÇİN SEFERBERİZ”

Baba S. Özdemirezeroğlu, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’e telefonla ulaşarak teşekkür etti. Milletvekili Öztürk, “ Masal bebeğimizin sağlığına kavuşması için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. İki şehirde yapılan incelemeler sonucunda aile rızasıyla ameliyatın İstanbul’da yapılması kararlaştırıldı. Masal bebeğimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Konunun yakından takipçisiyim ne gerekiliyorsa devlet olarak ailenin yanındayız” dedi.

HESAP NUMARALARI

Şube Adı: İş Bankası Marmaris/Muğla.(Türk Lirası Hesap No: 3640-0879339), (Dolar Hesap No: 3640-0436839), (Euro Hesap No: 3640-0436858)

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.