Marmaris'teki STK'lardan Başkan Ali Acar'a destek

Marmaris’teki 70 sivil toplum örgütü ve meslek örgütü temsilcileri Kent Konseyi çatısı altında bir araya geldi. Yerel seçim sürecine ilişkin ortak bir bildiri yayınladı.

Marmaris'teki STK'lardan Başkan Ali Acar'a destek

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler öncesi, henüz siyasi partilerin Marmaris Belediye Başkan adayları açıklanmadı. Yerel seçim sürecinin yaşandığı bu önemli günlerde, ilçenin nabzını tutan, kanaat önderliği yapan ve kent yaşamının önemli dinamiklerini oluşturan  70 sivil toplum örgütü ve meslek örgütü temsilcileri Kent Konseyi çatısı altında bir araya geldi. Yerel seçim sürecine ilişkin ortak bir bildiri yayınladı.

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Necmettin Yankol, bildirinin, sivil toplum örgütü temsilcilerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmalar, fikir alışverişleri ve görüşmeler neticesinde ortaya çıktığını anlattı. Bu görüşlerin kamuoyuna sunulması ihtiyacı duyduklarını belirten Yankol, bu nedenle bir bildiri hazırladıklarını söyledi.

Yankol  “ kent konseyi lokomotif olmak üzere diğer stk imzalarıyla durum tespiti yapmak istiyoruz.Biz hizmet alan konumundayız. Kim veriyor hizmeti?Marmaris Belediyesi. Marmaris Belediyesi hizmetlerinden memnun olduğumuzu ve bunun lokomotifi Başkan Acar ve ekibi olduğunu deklare ediyoruz.Bunu neden yapıyoruz? Başarının ödüllendirilmesi için yapıyoruz.” Dedi.

Sivil toplum örgütü temsilcileri, bildiride Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar’ın ilçede hayata geçirdiği çalışmalardan övgüyle bahsetti. Başkan Acar’ın Türkiye’nin en başarılı belediye başkanlarından biri olduğuna vurgu yapıldı. Başkan Acar’ın ve bu başarının ödüllendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Acar’a tam destek verdiklerini belirten  sivil toplum örgütleri, aday belirleme sürecinde, kamuoyunun bu talebinin de göz önüne alınmasını istedi. Necmettin Yankol’un kamuoyu ve basın mensuplarıyla paylaştığı bildiride şu ifadeler yer aldı:

  Kamuoyuna açık bildiri. Yaklaşan yerel seçimler, ülkemizin her yanı için olduğu kadar  Marmaris için önem taşımaktadır. STK’lar  olarak bunun farkındayız. Genel anlamda turizm kenti olan  ilçemiz , bu zor ve hassas sektör kadar sahip olduğu doğal güzelliği ve yaşam şartları açısından da adından söz ettirmektedir. Yalnızca ülkemizde değil dünyanın dört bir yanından  İnsanlar Marmaris’te yaşamanın değerini anlamakta. İlçemiz Göç almaktadır. Temizliği düzeni,altyapısı, içme suyu barajı, yeşil alanları, çağdaş ve sosyal tesisleri, doğanın korunmasına verdiği önemi, insan ve hayvan sevgisi, trafikte yayaya saygısı, amatör sporlara desteği yaşam alanında artan niteliği ve turizm alanında yenilikçi uygulamaları ile Marmaris’in bugünkü konuma gelmesi kolay olmadı.  Bunun arkasında başarı hikayesi yer almaktadır. Bunun arkasında da Marmaris halkıyla birlikte kenti yöneten, halkın ihtiyaç ve isteklerine cevap verebilen Marmaris Belediyesi yönetimidir. Bu ekibin başında da kararlı şekilde devrim niteliğinde kararlar alarak zor süreç geçiren ve kenti adım adım bugünlere taşıyan Sayın Belediye Başkanımız Ali Acar’dır. Bizler STK temsilcileri olarak siyasi amaç  gütmeden, yalnızca bu başarının karşılıksız kalmaması gerektiğine ve devamına inanıyoruz.Geç olmadan da görüşümüzü tüm kamuoyu ile ve ilçenin kaderini belirleyecek siyasi yetkililerle paylaşmak istiyoruz.  Başarı öyküsü varsa bunun devamının hepimizin istemesi gerekiyor. Kentleri yönetmek zordur, dünya markası olmuş turizm kentlerini hassas dengede koruyarak yönetmek daha da zordur. Marmaris’teki bugünkü başarıyı karşımıza koyan, kendisinden çok daha büyük hizmetler alacağımıza inandığımız belediyecilikte bölgemizde örnek isim olan Ali Acar, aynı zamanda ülkesine, Atatürk ilkelerine, bayrağına bağlı önemli yöneticidir.  Tüm ülkede yöneticiler arasında yapılan başarı kriterleri arasında belediye ilk beşe giriyor. Aşağıda imzası olan sivil toplum örgütleri ve meslek örgütü temsilcileri olarak bu konuda duyarlılığımızın bilinmesini daha da önemlisi dikkate alınmasını  ilgili tüm kurum ve kişilerden önemle rica ediyoruz. En büyük isteğimiz her geçen gün daha iyi yerlere yürüyen Marmaris’in ivme kaybetmemesidir. “

Yankol, ilçede bulunan sivil toplum örgütü temsilcilerin büyük çoğunluğunun bildiriye imza attığına dikkat çekerek “Yaklaşık 70 tane sivil toplum örgütünün bildiride imzası var. Bu da tespitlerin doğru olduğunu gösteriyor.” Dedi.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.