Marmaris'te YSK protesto edildi

Marmaris’te sosyal medya üzerinden örgütlenen aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi Atatürk Anıtı önünde referandum sonuçlarına itiraz etmek için eylem düzenledi.

Marmaris'te YSK protesto edildi

Sosyal medya üzerinden  “Marmaris Halk Platformu” adı altında örgütlenen bir grup, Atatürk Meydanı’nda bir araya geldi. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 50 kişi, Yüksek Seçim Kurulu kararlarına ve yeni anayasa değişikliği için yapılan referandum sonucuna itiraz etti.Grup Akordion eşliğinde “İzmir Marşı” söyledi.YSK’nın protesto edildiği gecede  sloganlar atıldı.

Yağmur altında çevreden geçen vatandaşlara seslenerek eyleme destek vermelerini isteyen gruba ekiplerini denetlemeye çıkan Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya müdahale etti.Sarıkaya grubun dağılmasını istedi, aksi halde eylem yapanları  gözaltına alacakları uyarısında bulundu. Sarıkaya ise Ohal kapsamında izinsiz eylem yapılamayacağını söyledi.Karşılıklı konuşmalar sırasında çok sayıda sivil ve resmi polis ekipleri Atatürk Anıtı önüne geldi. Polis, grubun etrafını çevirerek dağılmaları konusundan uyardı.Grup, “ Marmaris Kaymakamlığı’ndan izin alarak daha yoğun katılımla burada bulaşacağız” diyerek alkış ve sloganlarla meydandan ayrıldı.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.