Marmaris'te yerel tohum bankası kurulacak

Yerel Tohum Derneği Marmaris Temsilciliği, ekolojik kokteyl etkinliği düzenledi.

Marmaris'te yerel tohum bankası kurulacak

Marmaris’teki bir işletmede ekolojik kokteyl düzenlendi.Yerel Tohum Derneği Marmaris Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner de katıldı. Öner, Marmaris Belediyesi’nin yerel tohum bankası kurma çalışmasına ilişkin bilgi verdi. Öner, İçmeler’de yapımı süren ve 23 Nisan’da açılması planlanan Atatürk ve Bilim Parkı’nda yerel tohum bankası kuracaklarını hatırlattı. Öner, Kültür ve Sanat Evi’nde 15 Mart Çarşamba günü saat 17.00’de düzenlenecek ekolojik tarım toplantısına katılımcıları davet etti. Öner,Marmaris Belediyesi’nin ekolojik  Pazar projesine desteğini de anlattı.

Öner, Marmaris Belediyesi’nin çam balı, yer fıstığı ve adaçayı yağı için coğrafi işaret başvurusu yaptığını hatırlattı. Yer fıstığıyla ilgili katılımcılardan destek istedi. Öner” coğrafi işaret için belge ve dökümanlar gerekli. Bu konuda çalışmamız devam ediyor. Sizler de bize destek verirseniz çok seviniriz” dedi.

Yerel Tohum Derneği Marmaris Şube Temsilcisi Pınar Ünlü etkinlik hakkında bilgi verdi. Yerel tohumun önemine dikkat çeken Ünlü, uzun vadeli hedeflerinin ekolojik köy kurmak  olduğunu söyledi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü