Marmaris'te plajlar engelsiz

Marmaris Belediyesi sosyal projelerine engelli vatandaşlara özel 2 adet Engelsiz plaj açarak bir yenisini daha ekledi.

Marmaris'te plajlar engelsiz

Marmaris Belediyesi sosyal projelerine engelli vatandaşlara özel 2 adet Engelsiz plaj açarak bir yenisini daha ekledi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar proje hakkında bilgi verdi. Engelli vatandaşlar için her türlü ihtiyaç ve konforu sağladıklarını açıklayan Başkan Acar, “İlçemizde eksik olan ve engelli vatandaşlarımızın ihtiyacı olan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Ayrıca Başkan Acar “Marmaris Belediyesi olarak sosyal projelerimize olabildiğince önem veriyoruz. Sanatsal ve kültürel projelerimize olabildiğince önem veriyoruz. Belediyecilik hizmet anlayışı içerisinde ve kamu yararına çalışma anlayışı içerisinde bu hizmetlerimiz devam ediyor. Eksikliğini daha önce tespit ettiğimiz, kentimizde yaşayan ve hatta dışardan gelen engelli vatandaşlarımızın bu imkandan yararlanması gerçekten bir eksiklikti. Bugün bunu tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Sadece Marmaris halk plajında değil bu projenin aynısı İçmeler plajında da faaliyete geçti. Marmaris’e yakışır projelerimiz her zaman devam edecektir.” dedi.

Konuşmaların ardından açılışa katılan engelli vatandaşlar kendileri için özel olarak hazırlanan platformdan görevlilerin yardımıyla denize girdi.

Marmaris Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü tarafından yapılan plajda; içinde engellilere göre dizayn edilmiş tuvaleti, soyunma kabini ve duşu olan özel ünite, tekerlekli sandalyelerin kum ve çakıllı zemin üzerinde rahat ilerlemesi için denize kadar ulaşan özel rampa ve engelli vatandaşların denize girebilmeleri için özel tasarlanmış araçlar bulunuyor. Ayrıca Marmaris Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, yaşlı ve çocukların denize rahat girebilmeleri için özel olarak yapılan platformlar da mevcut. Vatandaşların can güvenliğini ise belediyenin cankurtaran ekipleri sağlıyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.