"Marmaris'te oylar bölünmez"

Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan adayı Acar, “ Marmaris’te oylar bölünmez, sistemli çalışan bir belediye başkanıyım, devamlı anket çalışması yaptırıyorum, Ali Acar, 31 Mart’ ta kesin Belediye Başkanı “ dedi.

Marmaris Belediye Başkanı ve DSP Marmaris Belediye Başkan adayı Ali Acar  FOX TV’de İlker  Karagöz’ün sunduğu Çalar Saat Programı’nın canlı  yayın konuğu oldu.Acar, Ankara stüdyosunda Fox Haber Muhabiri Umut Yertutan’ın yerel seçim sürecinde yaşananlara ilişkin sorularını yanıtladı. Başkan Acar neden DSP’ye geçtiğini anlattı.

“Ben 3 dönem Marmaris Belediye Başkanlığı yaptım. Göreve geldiğimizde Marmaris kabul görmeyen, yaşam kalitesinin düştüğü yerdi. 15 yıl mücadele verdik. Altyapısını tamamen bitirmiş, dünyanın en temiz kentlerinden marka bir kent yarattık. 2019 seçimlerinde halkın talebi ve beklentileri üzerine aday olmamız söz konusu oldu. CHP’den aday adaylığı başvurusu yaptık. Bu arada farklı süreçler gelişti. Ne yazık ki Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekilleri ve bazı MYK  üyeleri tarafından aleyhime kampanyalar yürütüldü. Yine parti merkezinde genel başkan yardımcısı birçok yöneticinin Ali Acar’ı başarılı bulması üzerine bir mücadeleye girildi.  Ancak bir darbe yapıldı. Bir parti büyüğü 26 Ocak tarihinde aradı. Hayırlı olsun dileklerini iletti. Marmaris’te şahsımla devam edeceklerini söyledi ve beni kutladı. MYK ‘dan çıktıktan sonra PM’ye  girdiğinde sabah 03.30’da gelen mesajla MYK ile PM arasında ismimizin silinerek başka bir isimin yazıldığını öğrendik. “

Ali Acar, parti değişikliğiyle ilgili yapılan etik eleştirilerine de şu yanıtı verdi.

“Ben her şeyden önce göreve devam etmek için adaylığa başvurmuşum. Adaylığın devam etmesi gerekiyordu. Üç dönem CHP’de görev yaptıktan sonra vatandaşlarımızın şunu iyi bilmesi gerekir ki, 2004 yılında bu görev CHP yöneticileri tarafından bana verildi. 52 yıl sonra ben CHP’yi Marmaris’te iktidar yapan belediye başkanıyım. Ben CHP’nin iktidar olduğu yerde koltuğa oturak aday gösterilen biri değilim. Aday gösterilmedi diye DSP’ye geçişimi eleştirenlere bu cevap yeterlidir. Kendimize en yakın olan, sosyal demokrat çizgide olan, rahmetli Ecevit’in partisi DSP’ye geçmek çok doğruydu. CHP üst düzey yöneticiler gerek milletvekili gerek cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhafazakar kanattan birçok aday gösterirken, benim DSP’den aday gösterilmem neden etik olmasın? Bağımsız aday olsaydım, olabilirdim ama ekibi yok. Meclisi yok”

Başkan Acar’a oyların bölüneceği yönündeki söylemler de soruldu.

“Diğer bölgeleri bilemem. Marmaris’teyim, Marmaris’te yaşıyorum. Marmaris halkını çok iyi biliyorum. 15 yıldır çok başarılı belediye başkanı olarak tescillenmiş kimliğim var. Marmaris’te oylar bölünmez. CHP Marmaris’te aday adaylarından en güçsüz adayla yola çıktı. CHP’nin Ali Acar ile birlikte yarattığı bu  marka kenti değiştirmek isteyen belli kesimler vardır. Onların müdahil olduğu parti konumuna geldi. Belediye başkanlığında neyi arıyoruz. Bir yönetici arıyoruz. Burada belirlenen tablo yönetilecek kişiyi aday olarak gösterdiği için biz kendimizi daha çok sorumlu hissettik. Kesinlikle oyların bölünmesi diye bir şey söz konusu değil.”

Umut Yertutan Başkan Acar’a “seçimi alır mısınız” sorusunu da yöneltti.

 “Ben sistemli çalışan belediye başkanıyım. Kesinlikle Ali Acar’ın DSP’den kazanması kesin diye ifade edebilirim. Bizim amacımız çok daha yüksek oy oranlarıyla meclisi almak. Muğla Büyükşehir’e bir meclis üyesi daha götürerek ilçe menfaatlerini daha etkili savunmak.

Başkan Acar, programda  CHP Genel merkezi tarafından 15 yıllık hizmetleri için teşekkür edilmediğini de söyledi.

“Teşekkür eden, geçmiş olsun diyen kimse olmadı. Eve gelen yardımcı hanımefendiye hakkını helal et denir. Ben 15 yıldır Marmaris’te devrim yaratan belediye başkanıyım. CHP’de karnesi iyi olan ilk beş belediyedeniz. Partimizi mahçup duruma düşürecek usulsüzlük, yolsuzluk yok. Hal böyle olunca aday gösterilmemeye bir anlam vermek mümkün değil. “

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.