Marmaris'te oy pusulaları nasıl olacak?

31 Mart yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulaları belli oldu. Seçmenler 4 ayrı oy pusulasında adayını belirleyecek ve oy pusulalarını tek bir zarfta sandığa atacak.

Marmaris'te oy pusulaları nasıl olacak?

31 Mart yerel seçimleri için partilerin adaylarını belirlenmesinin ardından oy pusulalarının şekli de belli oldu. Yüksek Seçim Kurulu tarafından örnek oy pusulaları basına tanıtıldı.  Seçmenler 4 ayrı oy pusulasında adayını belirledikten sonra oy pusulalarını tek bir zarfta sandığa atacak.

İlk kez bir yerel seçimde sandığa tek zarf atılacak. Belediye başkanlığı, meclis üyeliği, muhtarlık pusulaları aynı zarfa konulacak. Seçmenlerin tek zarf kullanmasında, pusulaların yanlış zarfa konulması nedeniyle oyların geçersiz sayılmasının önüne geçmek amaçlandı.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimde YSK tarafından basılan, "Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu" filigranlı sarı renkteki zarflar kullanılacak.  Birleşik oy pusulasında, daha önce çekilen kuraya göre sırayla siyasi partilerin adaylarının isimleri, parti adları ile partilerin amblemleri yer alıyor. Pusulanın sonunda bağımsız adayların isimleri bulunuyor.

Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulası "beyaz", büyükşehir olmayan illerde "turuncu", ilçe belediyesi için hazırlanan oy pusulası "mavi", belediye meclis üyeliği için kullanılacak oy pusulası ise "sarı" renkte olacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nda yerel seçimlere katılacak siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri de kura çekimiyle belirlendi. Marmaris’te oy kullanacak seçmenler için oy pusulasında sıralama şu şekilde:

Marmaris Belediye Başkan adayları

  1. Saadet Partisi adayı Efkan Durmuş
    2. Bağımsız Türkiye Partisi adayı Necle Kılavuz
    3. Cumhuriyet Halk Partisi adayı Mehmet Oktay
    4. Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Serkan Yazıcı
    5. Demokratik Sol Parti adayı Ali Acar

 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları 

  1. Saadet Partisi
    2. Bağımsız Türkiye Partisi
    3. Türkiye Komünist Partisi
    4. Vatan Partisi
    5. Cumhuriyet Halk Partisi
    6. Adalet ve Kalkınma Partisi
    7. Demokrat Parti
    8. Demokratik Sol Parti
  2. Musteba Karamanoğlu
  3. Behçet Saatcı

 

Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi Adayları

  1. Saadet Partisi
    2. Bağımsız Türkiye Partisi
    3. Türkiye Komünist Partisi
    4. Vatan Partisi
    5. Cumhuriyet Halk Partisi
    6. Adalet ve Kalkınma Partisi
    7. Halkların Demokratik Partisi
    8. Demokratik Sol Parti

 

Seçmenler, "Evet" veya "Tercih" yazılı mühürlerle oylarını kullanacak. Oy pusulalarının üzerine mühür dışında yazı yazılmayacak. Oy pusulaları tek zarfa konulacak. Zarflar, şeffaf sandıklara atılacak. Büyükşehirlerde, sırasıyla büyükşehir belediye başkanlığı, belediye başkanlığı, belediye meclisi üyeliği ve muhtarlık seçimlerine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.