"Marmaris'te örnek CHP yönetimini gösterdik"

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban’ın ardından kürsüye Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar çıktı. Acar, Mürsel Alban’ın kendisini hedef alan açıklamalarına tepki gösterdi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Muğla İl Kongresi’ndeki konuşmasına CHP yönetiminin Marmaris’te hayata geçen projelerini ve yarattığı değişimi anlattı. Başkan Acar, Marmaris’in altyapı, çöp, su arıtma tesisleri ve derin deşarj hatları konusunda çalışmalarını tamamladığını söyledi. Marmaris’in hem yurt içinde hem de yurt dışında övgüyle bahsedilen bir yer olduğuna dikkat çekti.  

Acar “ Marmaris’in vizyonundan size bahsedeyim. 1950 ile 2004 yılları arasında Marmaris CHP yönetimi görmedi. Ülkenin dünyaya açılan penceresi Marmaris haksız rekabetin kol gezdiği bir yerdi. Dünyanın incisi Marmaris diye bilinir, yer yüzü cennetidir. O inci körfezin derinliklerine atılmış durumdaydı. On yıl içinde o inciyi su yüzeyine çıkardık yaptığımız çalışmalarla.  Bu çalışmalar bazılarının işine  gelmedi. Zaman içinde yapılan işlerle Marmaris prim yaptı. Marmaris yeniden talep edilen, rağbet gören bir yer oldu. Marmaris’te gayrimenkul fiyatları beş kat arttı. İşte CHP’Lİ belediye pirim yapmayan bir yere eski kazanımlarını geri getirdi.  CHP yönetim anlayışını,adaletli, eşit, dirayetli yönetim anlayışını ortaya koyduk. Övgüyle bahsediyorum. İftihar ediyorum. Marmaris altyapısı bitmiş, su arıtma tesisleri yapılmış, derin deşarj sistemi bitmiş, yağmur suyu kanıları tamamen ıslah edilerek derelerdeki taşkınlar önlenmiş bir ilçedir. Geçen sene bir metrekareye 240 kilogram yağmur suyu düştü. Hiçbir rahatsızlık yaşanmadı. Kamusal alanlarda çalışmalarımız örnek oldu. CHP’li belediyelerin yapması gereken bu . yılda Marmaris’e 1,5 milyon insan geliyor. Genel başkanımızın da dediği gibi yereldeki başarı genelin önünü açacak.  Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açılış töreninde açıkladığı projelerin tamamını biz Marmaris’te bitirdik. Bizimle genel merkezimiz, parti yöneticilerimiz, Marmaris’te yaşayan ve milyonlarca insanın takdir ettiği gibi  bizimle iftihar etmeli.” Dedi.

Başkan Acar, Mürsel Alban’ın  büyükşehir belediye meclisinde parti kararlarına uyulmadığı gerekçesiyle disiplin kuruluna yapılan sevklerle ilgili benzetmesine tepki gösterdi.

Acar “Kimseyle husumetimiz yok, alıp veremediğimiz yok. Görüşler farklı olabilir, anlaşmazlık olabilir. Ama bütün konuşmacıların belirttiği gibi. O Saygıyı burada göstermiyoruz.Danışma kurulunda eleştirilerimizi dile getireceğiz. Biz niye disipline verildik. Sadece şunu söylemeliyim. Size partimizin meclis toplantısında Ankara’da birçok partiden ihraç edilenlerin affı meclise geldi. Biz parti büyüklerimizle konuştuk. Bizim meclis üyelerimiz siyasi parti  kararına uymadı değil, özel konular dedik. Bunu anlatacağız. Bir partinin temsilcinin , başkanının değirmenine su taşıma konusunda suçlanmaktan  men ediyorum. Kimsenin benim şahsımla ilgili böyle konuşmaya hakkı yoktur.” Dedi.

Başkan Acar, Mürsel Alban’ın Acar Ünlü için “ dayının değil partinin ilçe başkanı olacaksın” çıkışına da şu sözlerle yanıt verdi. Ali Acar “ Acar  Başkan’a, sen dayının değil partinin başkanı olacaksın dedi. Onun aldığı terbiye , eğitim ders verir nitelikte. Bu eleştiri için de il başkanını nezakete davet ediyorum.”diye konuştu.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü