Marmaris'te ölümden döndü

Marmaris’te 12 yıldır yaşayan bir İngiliz vatandaşı, bir fast food zincirinden yediği yemek sonrası hastanelik oldu. Fındık ve fıstık alerjisi olan kadın doktorların müdahalesiyle ölümden döndü.

Marmaris'te ölümden döndü

Leanne Mottershead adlı  İngiliz vatandaşı 12 yıldır Marmaris’te yaşıyor. Fındığa ve fıstığa alerjisi var. Bu nedenle tükettiği yiyecekleri incelemeden yemiyor. Ancak başına gelen bir olay nedeniyle de hastanelik oldu. İngiliz vatandaşı kendisini ölümün eşiğinden döndüren olayı Marmaris Haber ile paylaştı. Gıda alerjisi olanları uyardı. Leanne Mottershead yaşadıklarını şu sözlerle anlattı.

“Bir fast food zincirinden yemek sipariş ettim. Benim bildiğim kadarıyla dünyadaki hiçbir ürünlerinde fındık ve fıstık kullanmıyor. Yemek yedikten beş dakika sonra dudalarım ve dilim şişti. Başım döndü. Nefes alamadım. Acil alerjik reaksiyon  tedavisi almak zorundaydım. Hastaneye yattım. Ertesi günü fast food zincirinin ofisine mail gönderdim.  24 saat sonra oradan birisi beni aradı. “Bütün ürünlere baktık. Tavukta fındık fıstık yok. Yağda yok. Fakat burgerde kullandığımız sosta ceviz var. Ondan olabilir mi “ dedi. Sos dışardan geldiği için çalışanlar bilmiyorlar ve baş ofis hemen bir cevap veremedi.   Bu çok tehlikeli bir şey.  Turistler buraya tatile geliyor ve bu fast food zincirini görünce kendi ülkelerindeki gibi düşünüyor. Fındık, fıstık varsa bir yere yazılması gerekiyor. Alerjiden insanlar ölebilir. Bu konuda Marmaris’te hiçbir eğitim yok.  Ben iyileştim. Ama bu durumu alerjisi olanlar için de paylaşmak istedim. Restoranda çalışanların bütün yemekler için güvenli bir cevap vermesi gerekiyor. İçinde ne olmasını bilmesi gerekiyor.  “

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.