Marmaris'te kaçak göçmenler yakalandı

Marmaris ‘te insan tacirlerinin yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmaya hazırlandığı 40 göçmen kaldıkları apart otelde yakalandı. Göçmenlerle birlikte yakalanan insan kaçakçısı şüphelisi 1 Suriyeli ve 1 otel işletmecisi gözaltına alındı.

Marmaris'te kaçak göçmenler yakalandı

Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine insan kaçakçılığı yaptığı ileri sürülen bir Suriyeli kişiyi takibe aldı. Polis, Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla Armutalan Mahallesi’nde bir apart otele operasyon düzenlendi.

Yapılan baskında, şüpheliler tarafından otellere yerleştirilen yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Rodos Adası’na kaçırmayı planladıkları öne sürülen, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu Suriyeli, Lübnanlı ve Filistinli 40 kişi ile 1 Suriyeli insan kaçakçısı ve 1 otel işletmecisi yakalandı.

40 göçmen ve 2 şüpheli ifadesi alınmak üzere Marmaris Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği’ne götürüldü. Ayrıca, göçmenleri kaçırmak için kullanılacağı tespit edilen 2 tane şişme bota el konuldu.

Göçmenlerin kişi başı 600 dolara anlaştıkları ve çocuklardan para almadıkları öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan göçmenlerin Muğla Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği bildirildi. Ayrıca yapılan kimlik tespitinde çift pasaportlu bir kişinin Gaziantep ‘de adam öldürmek suçundan arandığı öğrenildi.Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü