Marmaris'te drone ile denetim başladı

Marmaris Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, trafikte dronelu denetimlere başladı. Kent merkezinin ana caddelerinde farklı saatlerde yapılan denetimlerde kurallara uymadığı drone ile tespit edilen 23 araca ceza kesildi.

Marmaris'te drone ile denetim başladı

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri, drone ile gökyüzünden trafik denetimlerine başladı.

Ulusal Egemenlik Caddesi, Yeni Datça Yolu ve Atatürk Caddesi’nde drone ile gökyüzünden denetimlerin ilki gerçekleşti.

20’şer dakika arayla farklı cadde ile sokaklarda 2 saat süreyle gökyüzünden denetim yapıldı. Trafik ışıklarına uymayan, motosiklet kaskı ve emniyet kemeri takmayan sürücüler drone ile tespit edilerek yol üzerinde bekleyen trafik polisleri tarafından durdurularak ceza kesildi.

Kırmızı ışık kuralını ihlal eden ve farklı güzergâhlara giden 4 otomobilin plakalarına ceza yazıldı. Drone ile tespit edilen 23 araca çeşitli maddelerden ceza kesildiği öğrenildi. 

Marmaris Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, “ Haftanın farklı günlerinde drone ile şehir içi ve çevre yolunda denetimler yapacağız. Marmaris’te otomobillerden fazla olan motosiklet sürücülerin kask takıp takmadığı denetlenecek. Ayrıca sinyalizasyon cihazlarına uymayan ve emniyet kemeri takmayan sürücüler ağırlıklı olarak kontrol edilecek. Trafik kurallarına uymadığı tespit edilen araçlar ekiplerimiz tarafından durdurularak yerinde ceza uygulanacak. Kaçan veya fark edilmediklerini zanneden sürücülerin ise plakalarına ceza uygulanacaktır” dedi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü