Marmaris'te deniz dibi temizliği

Çevre Haftası nedeniyle Marmaris Belediyesi öncülüğünde Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Dalgıçları, Deniz Ticaret Odası ve Akut işbirliğiyle deniz dibi temizliği yapıldı.

Marmaris'te deniz dibi temizliği

Çevre Haftası nedeniyle Marmaris Belediyesi öncülüğünde Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Dalgıçları, Deniz Ticaret Odası ve Akut işbirliğiyle deniz dibi temizliği yapıldı. Çalışmaya 8 dalgıç katılırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 10 personeli de karadan destek verdi. Bugün sabah saatlerinde Saman İskelesi’nin yan tarafında gerçekleştirilen çalışma 2 saat sürdü. Karadan itibaren yaklaşık 100 metre açılan dalgıçlar özellikle teknelerden atıldığı gözlenen evsel atıkları teker teker toplayarak, karaya çıkarttı. Denizden çıkartılan atıkların büyük bölümünün cam ve plastik şişeler, metal kutular, araba lastiklerinden oluştuğu görüldü.
Çalışmayı Sosyal Bilimler Dersi kapsamında Çağdaş Bilim Koleji’nin 5. Sınıf öğrencileri de takip etti. Yetkililer tarafından bilgilendirilen çocuklar meraklı gözlerle deniz dibinden çıkan atıkları inceledi. Çalışmanın periyodik olarak devam edeceğini kaydeden Temizlik İşleri Sorumlusu Barış Ünlü, denizde yaşayan canlıların ve eko sistemin korunması için başta plastik olmak üzere bu tür malzemelerin denize atılmaması uyarısında bulundu. Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü; “Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Mavi Bayraklı halk plajımızdan alınan deniz suyu örneğinde yapılan analiz sonuçlarında kirlilik oranı 0’a yakın çıktı. Bu anlamda denizlerimizi korumak için Temizlik kirletmemektir diyerek herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü