Marmaris'te Cadılar Bayramı kutlandı

Marmaris’te eğlencelerin kalbi olarak nitelendirilen Barlar Sokağı ‘naki bir eğlence merkezi hafta sonu Cadılar Bayramı yani Halloween partisinin 17’ incisini düzenledi.

Marmaris'te Cadılar Bayramı kutlandı

“Eğlencenin kalbi” olarak nitelendirilen Barlar Sokağı'ndaki bir barda bu yıl 17'ncisi düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamasında renkli görüntüler ortaya çıktı.Cadılar Bayramı'na çoğunluğu ilçede yerleşik yaşayan yabancılar ve İngiliz tur rehberlerinin oluşturduğu kalabalık davetli grubu katıldı.Parti için mekân ışıkları üzerlerine işleme yapılmış su kabakları ve kuru kafa figürleriyle donatıldı. Partiye katılan davetlilerin yüzleri, ressamlar tarafından geceye uygun olarak çeşitli figürlere boyandı. Etkinliğe katılanlar, çalan hareketli müzikler eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Mekân işletmecisi Aykut Mertel, Hallowen partisinin bu yıl 17. Sini düzenlediklerini anlattı.Kutlamalara katılanlar arasında yapılan oylamada en iyi kostüm dalında 49 yaşındaki İngiliz Elizabeth Bennett seçildi.

Cadılar Bayramı, genellikle çocukların çeşitli korkunç kostümler giyerek, bulunduğu köyün, mahallenin ya da beldenin evlerini kapı kapı gezerek şeker, meyve ve çeşitli hediyeler aldığı bayramdır. Cadılar Bayramı bir Pagan Festivali olarak ilk kez İngiltere'de İrlandalılar, İskoçlar ve Galliler tarafından kutlanmaya başlandı. 19'uncu yüzyılın sonunda bu gelenek Kuzey Amerika'ya göçenler tarafından devam ettirildi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.