Marmaris'te aşure günü etkinliği

Marmaris'te, Pir Sultan Abdal Derneği' nce aşure günü etkinliği düzenlendi.

Marmaris'te aşure günü etkinliği

Marmaris Pir Sultan Abdal Derneği tarafından Beldibi Mahallesi'nde, aşure etkinliği düzenlendi. Beldibi Cemevi önünde yapılan etkinliğe Marmaris Belediye Başkan Yardımcıları Dursun Kaplan, Halil Gökovalı , CHP İlçe Başkanı Acar Ünlü ile sivil toplum ve dernek temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda Marmarisli aileleriyle beraber katıldı. Yerel sanatçıların da saz çalıp, türkü söylediği etkinlikte  aşure pişirildi. Müzik dinletisinin ardından dualar okundu.

Aşure etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Marmaris Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Çağlı, aşure etkinliğinde, şunları söyledi: 

"İnanç ve düşünce ayrımı yapmadan tüm dostlarımıza davette bulunduk. Adalet, hak, hukukun kalmadığı bugünlerde tüm demokrasi güçlerinin birlik ve dayanışma içinde olmaları gerekmektedir. Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla yaşama geçmesi, laik, insan haklarına saygılı, hukuk devleti anlayışının egemen olması, toplumda farklı etnik kimlik, kültür ve inançların kendilerini özgürce ifade edebilmelerinin ortamının sağlanması ertelenmez bir görevdir. Demokrasi için daha etkin mücadele verilmelidir."

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.