Marmaris'te 71. tatilini yapıyor

Türkiye’de en çok İngiliz turist ağırlayan, destinasyonlardan biri Marmaris. Richard Sullivan da tatil için Marmaris’i tercih edenlerden. İngiliz turist bu yıl Marmaris’e tatil için 71. Kez geldi. İngiliz turist, Marmaris Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Marmaris'te 71. tatilini yapıyor

Marmaris her yıl binlerce İngiliz turist ağırlıyor. Marmris’e bir kez gelen İngiliz turistler bir daha geliyor. Bu turistlerden biri de Londra’da yaşayan Richard Sullivan.  71 defadır Marmaris’e tatile geldiğini belirten Sullivan bir Marmaris aşığı. İngiliz turist  “İlk olarak 2001 yılında Marmaris’e geldim.Her yıl iki defa ailemle Marmaris’e geliyorum.Onları da beraberimde getiriyorum çünkü onlar da Marmaris’i çok seviyor.Türkiye ve dünya genelinde birçok yer gezdim ama Marmaris gibi güzel bir yer görmedim. Marmaris’in insanları, otelleri, restoranları her şeyi güzel.” Diyerek sevgisini dile getiriyor.

İngiliz turist, Marmaris’in 15 yıl önceki haliyle günümüzü kıyasladı. Sullivan,Marmaris’in her geçen yıl daha da modernleştiğini söyledi. “Marmaris’in 15 yıl öncesini ve şimdiki zamanı kıyasladığımda, çok büyük değişimler görüyorum. Daha modern yapılar,daha konforlu oteller hizmete sunulmuş. Turiste birçok seçenek sunuluyor. Dileyen turist 5 yıldızlı otellerde konaklayabiliyor, dileyen küçük aile tarzı otellerde kalabiliyor. Marmaris’in sahil kısmında çok güzel değişimler yaşandı.Marmaris Belediyesi gerçek anlamda çok iyi çalışmalar yapmış.”

Sullivan, bisiklet yolunun da Marmaris’e çok yakıştığını belirterek “  “Modern kentlerde yaşamın vazgeçilmezlerinden biri de bisiklet kullanıcıları için sunulan olanaklar. Marmaris de modern kentleşmenin vazgeçilmezlerinden olan bisiklet yoluna kavuşması beni ayrıca sevindiriyor. Bisiklet yolu Marmaris’e çok yakışmış.” Dedi.

Terör sorunuyla  ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Sullivan,terör sorunun sadece bir ülkenin değil bütün dünyanın sorunu olduğunu aktarıyor.

 “Terör olayları dünyanın her yerinde var. Terör Londra’da da Paris’te de karşınıza çıkabiliyor. Sadece Türkiye’de ya da Suriye’de görülen bir şey değil. Ben hiçbir zaman Türkiye’yi ve Marmaris’i bir terör bölgesi olarak görmedim. Tekrar söylemek istiyorum, terör dünyanın her yerinde var.”

Sullivan, İngiliz turistlerin Marmaris’e bir kez gelmeleri halinde ikinci kez muhakkak geldiklerini kaydederek “İngiliz turistlerin Marmaris’i çok tercih etmelerinin sebebi, Marmaris’in güzel doğası, tarihi ve tabi ki insanları. Buraya bir defa gelen İngiliz turist bir kez daha muhakkak geliyordur. İngltere’den Türkiye’ye baktığımızda ülkeniz çok iyi görünüyor. Ancak Marmaris ve Türkiye’nin tanıtımının daha fazla yapılması gerektiğine inanıyorum. İngiltere’de tanıtıma daha fazla önem verilirse buraya daha çok turist geleceğine inanıyorum.” Diye konuştu.

Sullivan,Türk yemeklerini çok beğendiğini de sözlerine ekledi ve şunları söyledi. “Türk mutfağında birçok seçeneğiniz var. Türk mutfağı zengin bir mutfak. Ben bütün Türk yemeklerini beğeniyorum. Seçmekte zorlanıyorum.”

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.