Marmaris'te 14 kişi gözaltına alındı

Marmaris'te gerçekleşen huzur denetiminde 14 kişi gözaltına alındı.

Marmaris'te  14 kişi gözaltına alındı

Marmaris'te  yapılan genel asayiş denetiminde 120 polis ve “Zed” adlı narkotik köpeği katılımıyla altı saatte 3 bin 451 kimlik sorgusu ile 2 bin 237 araç aranarak plaka sorguları yapıldı. Haklarında mahkeme tarafından zorla getirme kararı bulunan 13 kişi ve 1 yoklama kaçağı gözaltına alındı. Evraklarında eksiklik bulunan 17 araç otoparka çekildi.

Türkiye genelinde aynı anda başlatılan “Huzur ve güven” adlı genel asayiş denetimlerinin altıncısı Marmaris’te yapıldı. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya’nın başında bulunduğu denetimlere Terör, Asayiş, Trafik, KOM ve Narkotik ekiplerinden 130 polis ve “Zed” adlı narkotik köpeği ile saat:20.00’de başlandı.

İlçenin Muğla ve Datça giriş ve çıkışlarında oluşturulan kontrol noktalarında araçlar durdurularak arandı, sürücü ve yolcular GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirildi. Otopark ve cadde üzerinde park halindeki araçların plakaları sorgulandı. Denetimlerde 3451 kişinin kimlik sorgusu ile 2237 araç aranarak plaka sorguları yapıldı. Dört noktada yapılan aramalarda haklarında mahkeme tarafından zorla getirme ve gözaltı kararı bulunan 13 kişi ile 1 yoklama kaçağı yakalandı. Evraklarında eksiklik bulunan 17 araç otoparka çekildi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gönderilen tablet bilgisayarlar ile sicil taramaları saniyeler içinde yapılarak vatandaşlarla bekletilmedi. Akşam saat:20.00’de başlayan ve gece 02.00’de son bulan genel asayiş denetimi, sabah saat:19.00’a kadar birer saat arayla devam etti.

Sicil taramasından geçen vatandaşlarla sohbet ederek denetimler hakkında bilgi alan Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, “Yıl boyunca sürekli olarak bu denetimleri güvenlik güçlerimizle birlikte yapmaktayız. Bundan sonra aralıklarla huzur ve güven denetimlerimiz devam edecektir. Emeği geçen güvenlik kuvvetlerimize teşekkür ederim” dedi.

Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, “ Emniyet teşkilatı olarak yıl boyunca haftanın farklı günlerinde periyodik denetimlerimizi yapıyoruz. Turizm sezonunun açılması ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan Mübarek Ramazan Ayı nedeniyle de denetimlerimizi sıklaştıracağız. Şehrimizde, kimsenin huzur ve güveni bozacak davranış ile eylemde bulunmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan huzur ve güveni bozacak kişiler ile ilgili 155 polis ihbar hattımıza bildirmelerini rica ediyoruz” dedi.

 

 

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.