Marmarisli turizmcilerden tatilcilere uyarı

Son yıllarda konaklama sektöründe artan dolandırıcılık olaylarına karşı Marmaris'teki turizm temsilcileri “Aman dikkat” uyarısında bulundu.

Marmarisli turizmcilerden tatilcilere uyarı

Turizm şehirlerinde son yıllarda konaklama sektöründe vatandaşlara “5 yıldızlı ucuz tatil” adı altında otel odalarını birden fazla kişilere satılarak dolandırılma olaylarının artması üzerine uyarılar yapıldı. Marmaris’te turizm otoriteleri, tatile çıkacak vatandaşların birkaç maddelik alacakları tedbirleri sıralayarak dikkatli olmaları konusunda bilgilendirmede bulundu. 

“Aman dikkat “ cümlesiyle uyarılarını sıralayan Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “ Vatandaşlarımızın tatillerinin rezil olmaması için çok dikkatli olması gerekmektedir. Tatile çıkacak olanlar mutlaka otelle irtibata geçmelilerdir. Otellerin web sitelerini iyi incelemeleri gerekmekte. Mümkün olduğunca acente üzerinden oda satın almalılar. Bahsettiğimiz birkaç küçük konulara dikkat ettiklerinde tatilleri kâbusa dönmez. Tüm vatandaşlarımızın sahtekârlara karşı daha dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ediyorum. Bunları yaptıklarında sahtekârların önüne geçmiş olacaklardır. Marmaris ve çevresinde tatilini geçirecek olan vatandaşlarımızın mutlaka turizm acentelerini aramalarını istiyoruz” dedi.  

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, “ İlçemizde ve birçok turizm şehrinde geçtiğimiz yıllarda konaklama tesislerinde dolandırılmalar yaşandı. Vatandaşlarımız, tanınan ve TÜRSAB belgesi bulunan acentelerden oda ayırtsınlar. Gold Center dediğimiz yaygınlaşan bir sistem mevcut. Ne oldukları belli olmayan bazı kişiler grup indirimi diyerek peşin para alıp dolandırıyorlar. Yıldızı düşük otelleri 4 ve 5 yıldızlı gibi göstererek ucuza tatil adı altında satış yapıyorlar. Bu tür kişi, şirket ve oluşumlarla ilgili otel işletmecileri anlaşma yapacaklarsa peşin para alsınlar. Tatile çıkacak olanlar konaklama tesisi ile ilgili referans alsınlar. Acenteler ve otelciler birliği ile görüşsünler. Ucuz denilerek alınan tatil paketlerinde dolandırılma imkânları çok yüksek. Bunu Marmaris’te iki defa yaşadık. Belirlediğiniz oteli arayın, belgeli acente işe çalışın. 5 yıldızlı bir otel her şey dâhil günlük 90 lira diyorsa mutlaka araştırın. Satın aldığınız odanın teyidini mutlaka oteli arayarak alın. Bunları yaptığınız takdirde tatiliniz kâbusa dönmez” dedi.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.