Marmarisli bilim insanına ödül

Marmarisli Ar. Gör. Süleyman Can Öztürk, 14-19 Ağustos 2017 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen, 200 bilim insanın katıldığı 9. Uluslararası Fındık Kongresinde...

Marmarisli bilim insanına ödül

Marmarisli Ar. Gör.  Süleyman Can Öztürk, 14-19 Ağustos 2017 tarihlerinde Samsun’da düzenlenen, 200 bilim insanın katıldığı 9. Uluslararası Fındık Kongresinde en iyi sözlü sunum ödülünü kazandı.

Başarılı Uluslararası Bahçe Bitkileri Bilim Topluluğu (ISHS) tarafından düzenlenen kongrede katılan öğrenciler arasından komite üyeleri tarafından yapılan seçimde,  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü doktora öğrencisi Öztürk en iyi sözlü bildiri ödülüne layık görüldü.

Dünyada fındık üzerine yapılan çalışmaların sunulduğu bu kongrede, fındık üretimine katkısı olan 10 ülkeden 200 bilim insanı katıldı. Doktora tezi süresince yapılan çalışmalarının bir bölümünü kongrede anlatan hemşerimiz Öztürk,  kongreye katılan lisansüstü öğrenciler arasından bir araştırmacıya verilecek olan ödülü kazandı. Tübitak tarafından desteklenen proje ileride Türk fındığının geliştirilmesi ve ıslahı açısından yararlı olacak.

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü