Marmaris'in "Onur Günü" kutlandı

Atatürk’ün Marmaris’e gelişinin 82. Yıldönümü törenle kutlandı. Marmaris Kaymakamlığı tarafından düzenlenen resmi tören Atatürk Meydanı’nda başladı.

Marmaris'in

Atatürk'ün Marmaris'i ziyaretinin 82. Yılı Marmaris resmi törenle kutlandı. Törene  Marmaris’teki oda, kamu kurumu, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Tören, Marmaris Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Garnizon Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nın çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden  törende emekli Astsubay ve araştırmacı yazar Erol Uysal günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Uysal, Atatürk’ün Marmaris’e gelişi hakkında kayıtlarda yer alan bilgileri paylaştı. Uysal, Atatürk’ün Ege ve Akdeniz ziyaretlerinin stratejik önemi olduğunu belirtti.Uysal, Atatürk’ün Marmaris’e gelişinin resmi kutlama programına alınmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Erol Uysal konuşmasını Atatürk’le birlikte gazi ve şehitleri selamlayarak sonlandırdı.

Törende daha sonra Atatürk’ün ilçeye gelişi canlandırıldı. “Atatürk”  konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Askeri Bandosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Törende hep bir ağızdan İzmir Marşı söylendi.

Atatürk’ün Marmaris’e gelişi kutlamaları Atatürk Meydanı’nın ardından Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi’nde devam etti. Konuklar Marmaris Fotoğraf Dostları Derneği ve Marmaris Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen “Atatürk” konulu fotoğraf sergisi açılışına katıldı. Sergiye katılanlar günün anlam ve önemine ilişkin hazırlanmış panonun önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.