Marmaris Türkiye'de ikinci oldu

Marmaris Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan çocuk parklarının TSE standartlarına uygun olduğu yetkililerce onaylandı. Böylece ailelerin çocuklarını güvenle oynatabileceği çocuk parklarıyla Marmaris, Ege Bölgesi genelinde İzmir’den sonra TSE belgesi alan ikinci kent oldu.

Marmaris Türkiye'de ikinci oldu

Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, iki aylık yoğun mesaisinin ardından, Muğla bölgesine örnek olacak, TSE standartlarına uygun çocuk oyun parklarını hizmete sundu. Bir süre önce başlatılan yoğun kullanım nedeniyle ömrünü tamamlamış oyun gruplarının yenilenmesi ve zeminlerin kauçukla kaplaması işinin tamamlanmasıyla, Müdürlüğün Türk Standartları Enstitüsü’ne başvurusu sonucu yeni oyun grupları, uzmanlar tarafından denetlendi. 

Yapılan denetimler sonucunda salıncak, kaydırak, kablolu taşıma tesisatları, atlı karınca, sallanma elemanları ve havada asılı ağların özel güvenlik kurallarına uyduğu raporlanırken, boyalı metal boruların ve polietilen ürünlerin çocuk sağlığına zararlı maddelerin yanı sıra fitalat maddesini de içermediği test raporları ile belgelendi. Ayrıca oyun grupları yanmazlık testinden de geçirilerek, TSE standartlarına uyduğu belirlendi.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ ALİ ACAR BEYEFENDİYE SAYGI VE SEVGİLERİMLE.BAŞARILI ÇALIŞMALARINIZIN DEVAMI DİLEĞİMDİR.RABBİM YANINIZDA OLSUN.

0 Zuhal Kalender, 22.03.2017 21:51

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü