Marmaris Tiyatro Günleri başlıyor

Marmaris Belediyesi ve Akademi Garaj işbirliğiyle hazırlanan “Marmaris 4. Tiyatro Günleri” yarın tiyatronun usta ismi Genco Erkal’la perdelerini açıyor.

Marmaris Tiyatro Günleri başlıyor

Marmaris Tiyatro Günleri’nin dördüncüsü 16 – 21 Mart 2017 tarihleri arasında toplam 8 oyun ile  Armutalan Kültür Merkezi Tarık Akan Sahnesi’nde Marmarisli sanatseverlerle buluşacak. Marmaris’te Genco Erkal’ın yanı sıra Rutkay Aziz, Taner Barlas, Sumru Yavrucuk, Füsun Demirel gibi tiyatronun duayenleri sahnede olacak.

Marmaris Tiyatro Günleri kapsamında sanatla küçük yaşta tanışmaları amaçlanan çocuklara yönelik de 18 Mart’ta “Oyuncakçı” saat 13.00’de ve 19 Mart’ta “İsimsiz Bahçe” saat 14.30’da gündüz gösterimiyle sahneye konulacak.

Genco Erkal, Tiyatro Günleri kapsamında daha önce duyurusu yapılan “Yaşamaya Dair” adlı oyunu ile değil, “İnsanlarım” adlı oyunu ile sahnede olacak. “Yaşamaya Dair”in kadrosunda yer alan Tülay Günal’ın ani rahatsızlığı nedeniyle yapılan değişiklik oyun gününü ve saatini ise etkilemeyecek.

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet’in yapıtlarından uyarladığı İnsanlarım, ozanın Bursa Cezaevinde geçirdiği yılların öyküsünü anlatıyor. Oyunun kurgusu içinde, Memleketimden İnsan Manzaraları, Kuvayı Milliye Destanı, Şeyh Bedreddin Destanı, Taranta-Babu’ya Mektuplar‘dan bölümler ve gene o dönemde yazılmış şiirler, mektuplar yer alıyor. İnsanlarım oyunu dünyada ve Türkiye’de 120 farklı şehirde, 15 yılda 300 kez sergilendi.

Etkinlik kapsamında Genco Erkal ve Sumru Yavrucuk'un sahne aldığı oyunların biletleri tükenirken, Füsun Demirel ve Rutkay Aziz'in yer aldığı oyunların biletleri ise sınırlı sayıda kaldı. Bilet satışları Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi'nin üst katında yer alan Akademi Garaj'da devam ediyor.

 

 

YORUM YAZ

** Yorumunuzun sorumluluğu size aittir

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın.

ÇOK OKUNANLAR

MARMARİS AJANDASI

Tümü